ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στη βορειοανατολική Ισπανία

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στη βορειοανατολική Ισπανία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου εκατό τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Ισπανία, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι καταλανικές αρχές.

«Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Φαίνεται πως είχαν περιοριστεί στα σπίτια τους λόγω της φωτιάς και, για άγνωστο λόγο, προσπάθησαν να φύγουν προς τη θάλασσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να πει ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστών επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό, διευκρινίζοντας ότι περίπου εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή».

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα προς το μεσημέρι κοντά στην πόλη Λα Χονγκέρα, στα σύνορα με τη Γαλλία, κατέστρεψε μέχρι το βράδυ 7.000 εκτάρια, διευκρίνισε η καταλανική κυβέρνηση, ενώ πολλές χιλιάδες άνθρωποι περιορίστηκαν στα σπίτια τους.

Τεράστια σύννεφα καπνού υψώνονταν απόψε πάνω από την περιοχή, όπου πολλοί οδικοί άξονες αποκόπηκαν, μεταξύ των οποίων και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, με τη Φιγκέρας στην Καταλονία, από την ισπανική πλευρά.