ΕΛΛΑΔΑ

Στο γραφείο του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο γραφείο του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στην Ευελπίδων μεταφέρθηκε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, που καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Χωρίς χειροπέδες αλλά συνοδεία αστυνομικών ανδρών, ο κ. Τσοχατζόπουλος συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, με τους οποίους και αντήλλαξε ευχές λόγω των ημερών. «Λυπάμαι που σας έφερα εδώ Δευτεριάτικα», τους είπε.

Κατά την προσέλευσή τους στον ανακριτή, οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου έθεσαν σειρά νομικών θεμάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται καθώς και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, σημειώθηκε διακοπή περίπου μιας ώρας, ώστε ο ανακριτής να λάβει γνώση των έγγραφων στοιχείων που προσκόμισε η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου και να διαβάσει το απολογητικό του υπόμνημα.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπόμνημα περίπου 15 σελίδων με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και για το λόγο αυτό ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες τα τότε μέλη του.

Όσον αφορά στην προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιφυλαχθεί να δώσει εξηγήσεις σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα:

Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης, η ελβετική τράπεζα και το real estate

Τι απαντά η Αρετή Τσοχατζοπούλου για τις πλάκες χρυσού

«Ουδέν σχόλιο» για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου από Ρέππα, Βορίδη

Αυτό είναι το πόρισμα-κόλαφος για τον Άκη

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου