ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που κρατείται για πέμπτη ημέρα στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή του, αναμένεται ότι θα ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, επικαλούμενος την ογκωδέστατη δικογραφία, που ξεπερνά τις 10.000 σελίδες. Ο πρώην υπουργός θα υποστηρίξει ότι η νέα προθεσμία είναι απαραίτητη, αφού ο ίδιος στο διάστημα που μεσολάβησε δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί.

Σε περίπτωση που ο ανακριτής απορρίψει το αίτημά του, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσοχατζόπουλο να αρνείται το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, ενώ επιπροσθέτως, θα ισχυριστεί ότι τα αδικήματα, τόσο της δωροδοκίας όσο και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, έχουν παραγραφεί. Επίσης, θα υποστηρίξει ότι οι εξωχώριες εταιρείες δεν του ανήκουν και ότι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο ούτε στο λογαριασμό του, ούτε στα αντικείμενα που του κατασχέθηκαν.

Οι δικηγόροι του κ. Τσοχατζόπουλου θα ζητήσουν να μην κριθεί προφυλακιστέος, καθώς η φυγή του είναι αδύνατη, λόγω και της αναγνωρισιμότητάς του, ενώ θα εμμείνουν στο γεγονός ότι όσες φορές του έχει ζητηθεί να παραστεί στις αρχές, το έχει πράξει.

Όσον αφορά στην αγορά των υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός αναμένεται ότι θα επιρρίψει ευθύνες στην τότε ηγεσία του ΚΥΣΕΑ και θα υποστηρίξει ότι ακολούθησε την τυπική διαδικασία μετά τη γνωμοδότηση του οργάνου.

Για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στα συστήματα TOR - M1 ο πρώην υπουργός αναμένεται ότι θα υποστηρίξει ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας και θα ζητήσει να τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Άκης, η ελβετική τράπεζα και το real estate

Τι απαντά η Αρετή Τσοχατζοπούλου για τις πλάκες χρυσού

«Ουδέν σχόλιο» για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου από Ρέππα, Βορίδη

Αυτό είναι το πόρισμα-κόλαφος για τον Άκη

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου