ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια του Ιράν στη Συρία για τη νίκη επί των «τρομοκρατών»

Συγχαρητήρια του Ιράν στη Συρία για τη νίκη επί των «τρομοκρατών»

Η κυβέρνηση της Τεχεράνης συνεχάρη το στρατό και το συριακό λαό για τη νίκη τους επί των «τρομοκρατών» στο Κουσέιρ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA, το οποίο επικαλείται σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν.


«Η Τεχεράνη συγχαίρει το συριακό στρατό και το λαό για τη νίκη τους απέναντι στους τρομοκράτες τακφίρι (εξτρεμιστές σουνίτες) στην πόλη Κουσέιρ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντολαχιάν.

«Ορισμένες πλευρές συνεχίζουν να στέλνουν όπλα και να στηρίζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία», πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι οι πλευρές αυτές είναι «υπεύθυνες για τις σφαγές και τις καταστροφές στη Συρία και θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί τηλεφώνησε στον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ και «συνεχάρη το λαό και την κυβέρνηση».

«Ελπίζω ότι το κλείσιμο των διόδων απ' όπου εφοδιάζονται με παράνομα όπλα οι αντάρτες πριν από τη σύνοδο της Γενεύης 2, θα επιτρέψει να σταματήσουν οι βιαιότητες και να αρχίσει μια πολιτική διαδικασία για τη διευθέτηση της κρίσης», κατέληξε ο Σαλεχί.