Ανελέητες συγκρούσεις στη Συρία

Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 20 πολίτες σε επιθέσεις τους εναντίον διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας σε όλη τη χώρα χθες.

Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 20 πολίτες σε επιθέσεις τους εναντίον διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας σε όλη τη χώρα χθες, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η συριακή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah.

«Οι δυνάμεις των κυβερνητικών υπηρεσιώνσυνεχίζουν τη βίαιη καταστολή κατά ειρηνικών διαδηλώσεων που έχουν ως αιτήματα την ελευθερία και την πτώση του καθεστώτος ενώ έκαναν χρήση πραγματικών πυρών στις περισσότερες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Συρία την Παρασκευή», ανέφερε η οργάνωση σε παραπάνω ανακοίνωσή της.
Η Sawasiah ανέφερε ότι έχει στην διάθεσή της τα ονόματα 20 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν στην παράκτια πόλη Λαττάκεια, στις πόλεις Χάμα και Χομς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στη νότια πόλη Ντεράα, στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στα προάστιά της, σε συνοικίες της Ντούμα και της Κάνταμ, στην πόλη Κίσουα στο νότο και στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ Ζορ.