ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε την πρόσκληση για την Κυριακή ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Έκτακτη ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτη Κουβέλη θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής.

Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τού εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να ενημερώνεται για την ατζέντα και τις επαφές που θα έχει με την τρόικα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπέι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι προεδρεύει σε μία τρικομματική κι όχι μονοκομματική κυβέρνηση, επομένως πρέπει να ενημερώνει τους κυβερνητικού εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξήγησε πως γνωρίζει τον χαρακτήρα της κυβέρνησης και πως έχει προγραμματισθεί η ενημέρωση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη.

Η συνάντηση αυτή ορίστηκε να γίνει το βράδυ της Κυριακής, πριν ακόμα δει ο πρωθυπουργός την τρόικα και τον κ. Ντράγκι ώστε να συμφωνήσει με τους κυβερνητικούς εταίρους στο πλαίσιο των συζητήσεων και της διαπραγματεύσεως.