ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καπερνάρος: Πολιτικά αδρανές υλικό ο Δήμας

Καπερνάρος: Πολιτικά αδρανές υλικό ο Δήμας

«Δεν νομίζω να κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιου το όνομα του κ. Δήμα, καλός άνθρωπος είναι, αλλά πολιτικά είναι ένα αδρανές υλικό», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα πράξει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει πως δεν συνδέει τις εκλογές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει μια συναινετικότητα και γι' αυτό ο νομοθέτης έβαλε το όριο των 200 βουλευτών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και όχι 180, κάποιοι -και στο παρελθόν- το μεταποίησαν αυτό σε μηχανισμό "εκβίασης" στα χέρια της αντιπολίτευσης για να μπορεί να πιέζει την κυβέρνηση για εκλογές. Αυτό γίνεται, πολλώ δε μάλλον τώρα από μία αντιπολίτευση η οποία δεν αντιπροτείνει Πρόεδρο. Βλέπουμε διάφορους τακτικισμούς και τερτίπια. Για αυτό είμαι επιφυλακτικός και περιμένω... Πιθανόν, η κυβέρνηση ρίχνει λευκή πετσέτα, αλλά μη νομίζετε ότι και η αντιπολίτευση, παρά τα όσα λέει, είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει αυτά. Και η αντιπολίτευση βλέπει ότι πιθανόν να είναι από αυτές τις παγίδες που βλέπουμε στην έρημο. Έχω την εντύπωση ότι τα είχαν βρει για τον ΠτΔ, έκανα αυτή τη σκέψη, να τα έχουν βρει και να έχουν καταλήξει από κοινού σε ένα πρόσωπο και με αντάλλαγμα η αντιπολίτευση να πάρει μια ημερο-χρονολογία εκλογών μέσα στο 2015. Ίσως γίνει αυτό, ποιος ξέρει; Πρέπει να περιμένουμε».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Καταθέστε τις απόψεις σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του newsbomb.gr, τόσο για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.