ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για πρόσωπα και εξελίξεις

Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για πρόσωπα και εξελίξεις

Για το κάλεσμα που απηύθυνε στη κεντροαριστερά και τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας παράλληλα και την αποχώρηση Γρηγοράκου που όπως είπε υπονόμευσε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κάλεσμα που απηύθυνε δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς το είχε ξαναπεί και πριν τις εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως μιλά για συμπόρευση και συμπαράταξη, όπου το κάθε κόμμα από αυτά που θα μετέχουν θα κρατά το χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα προχωρήσουν με βάση το ίδιο μοντέλο προς ένα κοινό στόχο.

«Ο επικεφαλής της συμπαράταξης θα βγει από τις εκλογές από το λαό και οποίος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία θα απευθυνθεί στη βάση, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για εξελίξεις και πρόσωπα», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ήταν «μέγα λάθος του κ.Τσίπρα που πήγε σε εκλογές το καλοκαίρι» καθώς του είχε προτείνει να αξιοποιήσει τα πέντε κόμματα και τους 220 βουλευτές. «Του είχα πει σταθεροποίησε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, δεν το έκανε, γύρισε την πλάτη, θεώρησε ότι είναι αρκετά δυνατός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνος του».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της περί αβύσσου που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί να λέει κάτι τέτοιο, όταν ακόμη και η ίδια ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ. Όταν αυτό δεν υφίσταται σαν ανάγκη ο καθένας επιστρέφει στον ιδεολογικό του χώρο.

Με τη Δεξιά έχουμε ριζικές ιστορικές και πολιτικές διαφορές, είπε, ενώ σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν σήμερα με τη ΝΔ, απάντησε πως οι όποιες συνεργασίες πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές συμφωνίες, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει εμμέσως βέλη στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματός της λέγοντας πως όταν συνεργαστήκαμε με τη Δεξιά δεν επιμείναμε στην προγραμματική συμφωνία και δώσαμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με τη Δεξιά. Αυτό ήταν λάθος.

Σχετικές ειδήσεις