ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φουσκώνει» το Ποτάμι - «Ο Σταύρος δεν είναι Ιφιγένεια να θυσιαστεί»

«Φουσκώνει» το Ποτάμι - «Ο Σταύρος δεν είναι Ιφιγένεια να θυσιαστεί»

Θέμα ηγεσίας έχει ανοίξει στο Ποτάμι, μετά τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη, ότι ίσως ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκη, χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι.

Τη συγκεκριμένη δήλωση, ο Χάρης Θεοχάρης, έκανε σε συνέντευξη του στη Καθημερινή και από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προτροπή προς τον Σταύρο Θεοδωράκη να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, αν και κάτι τέτοιο διέψευσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής».

«Χρειάζεται μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου το Ποτάμι πρέπει να διαμορφώσει τον μεσαίο χώρο και μάλιστα αμέσως», πρόσθεσε.

Οι θέσεις του αυτές εκφράστηκαν μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση δύο δημοσκοπήσεων που δείχνουν το Ποτάμι να μένει εκτός Βουλής. Επίσης, συμπίπτουν χρονικά με το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστέρας με τη μορφή μιας συμπαράταξης που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων.

Ο βουλευτής του Ποταμιού πάντως διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο twitter ότι ζητεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.

«Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα», κατέληξε.

Ψαριανός: Ο Σταύρος δεν είναι φιγένεια να θυσιαστεί

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από πλευράς του βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανού, από τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη

«Δεν καταλαβαίνω πώς η θυσία του Σταύρου Θεοδωράκη θα βοηθήσει να προχωρήσουμε; Τι είναι, Ιφιγένεια;», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο Mega, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του κ. Θεοχάρη, ότι ίσως χρειαστεί ο επικεφαλής του Ποταμιού «να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι», για την διεύρυνση και ενοποίηση του ριζοσπαστικού κέντρου.

Οταν ρωτήθηκε αν κάποιος άλλος θα μπορούσε να βοηθήσει το Ποτάμι να προχωρήσει, ο κ. Ψαριανός απάντησε ότι μάλλον ο κ. Θεοχάρης «εννοεί τον ίδιο. Δεν ξέρω, για να λέει ότι κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι», ενώ πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά θέμα πολιτικών επιλογών. «Δεν είναι τροχοπέδη ο κ. Θεοδωράκης. Αν αλλάξει, θα εκτοξευθεί το Ποτάμι; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Ψαριανός, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος σε ένα μήνα.

Ακόμη, ο κ. Ψαριανός άσκησε δριμεία κριτική στην Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέπεσε σε τρία ατοπήματα. «Εκανε την... πάπια στο σύμφωνο συμβίωσης και είπε ότι την χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ενώ συγκυβερνούσαν δύο χρόνια και δεν μας το είπε τότε. Οσο για την υπόθεση Γρηγοράκου, ήταν μία δική της απόφαση και όχι κάποιου οργάνου», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις