Ο Γρηγοράκος κλείνει το «μάτι» στον Μητσοτάκη - «Χρήσιμη μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά»

Newsroom Newsroom

Ο Γρηγοράκος κλείνει το «μάτι» στον Μητσοτάκη - «Χρήσιμη μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά»

«Αν δεν αποκτήσει πολιτικό βάθος η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες τάσεις όλων εκείνων που αναζητούν νέα πολιτική έκφραση», τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», μετά τη διαγραφή του.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε πως «μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα», ενώ επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κριτική του προς την Φώφη Γεννηματά, διευκρινίζοντας ότι παραμένει ενεργός στον δικό του πολιτικό χώρο, της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε επίσης και για τη σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «Αν δεν αποκτήσει πολιτικό βάθος η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες τάσεις όλων εκείνων που αναζητούν νέα πολιτική έκφραση».

Ο ίδιος ερωτηθείς εάν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, υπογράμμισε: «Θα παραμείνω ενεργός βουλευτής, τιμώντας την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι λάκωνες συμπολίτες μου. Μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό του 12,4% του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λακωνία ήταν διπλάσιο του ποσοστού που αποσπάσαμε σε όλη την Επικράτεια. Η έδρα δεν μου χαρίστηκε ούτε την κληρονόμησα».

Ενώ για μια ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διεύρυνση της ΝΔ, είπε πως, «η πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα είναι γνωστή».

«Το ίδιο και η αταλάντευτη προσήλωσή μου στις αρχές και στις αξίες της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή μου στο ΠαΣοΚ υπαγορεύθηκε από αυτές τις αρχές, τις οποίες ούτε διαπραγματεύθηκα ούτε θα διαπραγματευθώ στο μέλλον. Μέλημά μου ήταν και παραμένει η ανασύνθεση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα υπερβαίνει τα σημερινά καχεκτικά κομματικά σχήματα. Ως εκ τούτου, το μόνο για το οποίο νοιάζομαι είναι η ανασύνθεση της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς και η διεύρυνσή της», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved