ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Τι απαντά για το σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς

Νοσοκομείο Νίκαιας: Τι απαντά για το σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, για να διερευνηθεί η καταγγελία ασθενούς σύμφωνα με την οποία βρέθηκε σκουλήκι στο φαγητό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου. Μάλιστα, η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας συνέταξε σχετική αναφορά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μετά την αναφορά, έγινε αυτοψία στο χώρο παρασκευής γευμάτων από τη διοίκηση του νοσοκομείου, μαζί με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων.

Διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως, αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία προσθέτει ότι καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στο χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής.

Τέλος, στην ανακοίνωση του νοσοκομείου επισημαίνεται ότι το περιστατικό «φερόμενης ύπαρξης ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς» έχει περιέλθει σε γνώση της διοίκησης και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως. Επίσης έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr