ΕΙΝΑΠ: Το ΕΚΑΒ παράτησε γιατρούς με τη στολή εφημερίας και τον εξοπλισμό της διακομιδής στα χέρια

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

ΕΙΝΑΠ: Το ΕΚΑΒ παράτησε γιατρούς με τη στολή εφημερίας και τον εξοπλισμό της διακομιδής στα χέρια
INTIME NEWS

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το οποίο σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα (13/01/2020). Η ΕΙΝΑΠ το χαρακτηρίζει κρούσμα ακραίας απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αρμοδίων του ΕΚΑΒ, σε βάρος δύο γιατρών.

Συγκεκριμένα, διακομίστηκε βαρέως πάσχων διασωληνωμένος ασθενής με συνοδεία δύο γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» όπου και ο ασθενής παραδόθηκε στις 13:45. Στη συνέχεια όμως οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ και το πλήρωμα του ασθενοφόρου αρνήθηκαν να μεταφέρουν τους γιατρούς που συνόδευαν τον ασθενή πίσω στο νοσοκομείο Νίκαιας, αν και οι δύο γιατροί φορούσαν στολές εφημερευόντων και κουβαλούσαν στα χέρια τους τον συνοδό εξοπλισμό μεταφοράς βαρέως πάσχοντος.

«Μετά από παρεμβάσεις στους αρμόδιους του κέντρου του ΕΚΑΒ αυτοί αρχικά είπαν ως δικαιολογία πως "υπήρχαν πολλές άλλες επείγουσες κλήσεις" όμως μετά από λίγο αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είχε καμιά άλλη κλήση, απλώς το πλήρωμά του ήθελε να "σχολάσει"» υποστηρίζει η ΕΙΝΑΠ.

«Τελικά αφού μετά από αίτημά μας παρενέβη και ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας και μετά από μια ολόκληρη ώρα άσκοπης παραμονής των γιατρών και του πληρώματος του ασθενοφόρου στον "Άγιο Σάββα", το ασθενοφόρο ξεκίνησε για να επιστρέψει τους δυο γιατρούς πίσω στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Όμως λίγα μέτρα πιο πέρα προφανώς κάποιος από τους αρμόδιους του κέντρου του ΕΚΑΒ το... μετάνιωσε και έδωσε εντολή στο ασθενοφόρο να γυρίσει πίσω, να ξανα-αποβιβάσει τους γιατρούς και τον εξοπλισμό τους στον "Άγιο Σάββα" και να τους πει να περιμένουν άλλο υπηρεσιακό όχημα...» καταγγέλλει η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών.

Η ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει ένα ακόμα περιστατικό, λίγες ημέρες πριν, όταν άλλη γιατρός του ίδιου νοσοκομείου που επίσης συνόδευε βαρέως πάσχοντα ασθενή λόγω των ελλείψεων γιατρών στο ΕΚΑΒ, τραυματίστηκε στη διάρκεια της διακομιδής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Είναι προφανές πλέον πως οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα υλικά τους γιατρούς των νοσοκομείων οι οποίοι λόγω ευσυνειδησίας και αίσθησης του καθήκοντος δέχονται να αναπληρώνουν τα κενά ιατρικού προσωπικού στο ίδιο το ΕΚΑΒ και να συνοδεύουν βαρέως πάσχοντες στη θέση των γιατρών του ΕΚΑΒ που δεν υπάρχουν. Η ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ πως η ακραία αντισυναδελφική συμπεριφορά τους θα καταγγέλλεται από τώρα και στο εξής ως επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς αφού π.χ. με ευθύνη τους η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου που συνόδευε παρέμεινε σήμερα εκτός νοσοκομείου και εκτός χειρουργείου για τουλάχιστον δυο ώρες παραπάνω από όσο χρειαζόταν ενώ είναι γνωστές οι τραγικές ελλείψεις αναισθησιολόγων σε όλα τα νοσοκομεία. Προειδοποιεί τη διοίκηση του ΕΚΑΒ πως θα καταγγέλλεται με τον ίδιο τρόπο αφού ανέχεται και καλύπτει αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων». Τέλος, η ΕΙΝΑΠ ζητά την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού «και με την κακοδιοίκηση στο ΕΚΑΒ το οποίο από εμάς έχει και άλλες φορές καταγγελθεί παλιότερα και πρόσφατα, αλλιώς θα είναι ακέραια και η δική της ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved