ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με τον διοικητή Υπηρεσιών και Πόρων Υγείας των ΗΠΑ

Συνάντηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με τον διοικητή Υπηρεσιών και Πόρων Υγείας των ΗΠΑ
Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων αναγνωρίστηκε ως Κέντρο Αριστείας

Με ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, τον διοικητή των Υπηρεσιών και Πόρων Υγείας (Administrator, Health Resources and Services Administration, U.S. Department of Health and Human Services), George Sigounas συναντήθηκε η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, καθώς και θέματα σχετικά με όλες τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε αναλυτικά τον κύριο Sigounas για τα σημαντικά επιτεύγματα και τις συνεργασίες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, η οποία πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Κέντρο Αριστείας. «Η σημερινή μας συνάντηση έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί μια από τις βασικές μας επιδιώξεις είναι να δημιουργήσουμε μια γέφυρα προσφοράς ανάμεσα στα κράτη προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στα παιδιά με καρκίνο. Και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη, μέσα από την συνεργασία μας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Dana Farber Cancer Institute, η Μονάδα μας ανακηρύχθηκε σε Κέντρο Αριστείας. Αυτή τη στιγμή 3 στα 4 παιδιά που νοσηλεύονται, γίνονται καλά. Στόχος μας είναι 4 στα 4 παιδιά να γίνονται καλά»

Ο κύριος Sigounas, από την πλευρά του, σημείωσε: «Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά εδώ πέρα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Είναι με πολύ καλές προδιαγραφές. Οι ασθενείς έχουν κάθε υποστήριξη και νομίζω ότι η χώρα είναι τυχερή να έχει ένα τέτοιο νοσοκομείο. Οι γιατροί είναι άτομα που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούν και τους γονείς τους. Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί αυτή η μονάδα πραγματικά υποστηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους».

Σε ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον κύριο Sigounas την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο κύριος Sigounas ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ από τον Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Μανώλη Παπασάββα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κύριος Sigounas βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει Διάλεξη με θέμα «Οι υψηλοί στόχοι περίθαλψης στις Η.Π.Α.: υπηρεσίες υγείας στις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων