ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε έκθεση το μονοθέσιο του Γκροζάν από το σοκαριστικό ατύχημά του στο Μπαχρέιν (video)

Formula 1
Ότι απέμεινε από το μονοθέσιο της HAAS
AP Photo

Ότι απέμεινε από το μονοθέσιο, θα είναι πλέον… εκθεσιακό…

Όσοι επισκεφθούν τον επόμενο μήνα την Έκθεση της Φόρμουλα Ένα στη Μαδρίτη, θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα δουν από κοντά τα απομεινάρια από το μονοθέσιο του Ρομέν Γκροζάν από το σοκαριστικό ατύχημα που είχε ο Γάλλος στο γκραν πρι του Μπαχρέιν για το 2020.

Ο τότε οδηγός της Haas χτύπησε τις μπαριέρες με ταχύτητα σχεδόν 193 χιλιομέτρων την ώρα στη διάρκεια του πρώτου γύρου και πέρασε 28 δευτερόλεπτα περιτριγυρισμένος από φωτιά, πριν βγει από το αυτοκίνητό του και σωθεί.

Τα απομεινάρια της VF-20, η οποία «τρύπησε» τις μεταλλικές μπαριέρες και κόπηκε στα δύο κατά την πρόσκρουση, ενώ τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες, καθώς το ρεζερβουάρ ήταν γεμάτο με καύσιμα, κρατήθηκαν... κρυμμένα για τρία χρόνια, ωστόσο τώρα το μονοθέσιο θα εκτεθεί για πρώτη φορά, στην Έκθεση της Φόρμουλα Ένα στη Μαδρίτη.

Τοποθετημένο μέσα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο δωμάτιο που φέρει τον τίτλο "Survival" (σ.σ. «Επιβίωση»), το σασί θα «συνοδεύεται» από μια μεγάλη εγκατάσταση βίντεο, η οποία θα δείχνει πλάνα από το ατύχημα που δεν είχαν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας.

Το δωμάτιο είναι μία από επτά μοναδικές εμπειρίες, η καθεμία εκ των οποίων είναι ειδικά σχεδιασμένη σε συνεργασία με βραβευμένους επιμελητές, καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, για να προσφέρει μια εκπληκτική περιπέτεια στον κόσμο της Φόρμουλα Ένα.