ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης, κοκαϊνης και ηρωίνης στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών, εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 44 κιλά κάνναβης. Παράλληλα, συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διάθεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όσον αφορά την πρώτη οργάνωση, την Τετάρτη 29 Μαρτίου συνελήφθησαν, σε περιοχές της Εύβοιας, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 30 και 32 ετών, ένας 38χρονος Έλληνας και δύο Ελληνίδες, 30 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, επίσης, ένας 30χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 30 και 43 ετών, ένας 46χρονος Έλληνας και ακόμη 15 άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ο 30χρονος, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, προχωρούσε στην προμήθεια ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, προκειμένου να αποθηκευτούν σε κατάλληλους χώρους απόκρυψης και στη συνέχεια να δοθούν σε διάφορους άλλους διακινητές, στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Την ευθύνη διακίνησης των ναρκωτικών είχαν ο 30χρονος και ο 32χρονος, ενώ υπεύθυνοι για την αποθήκευσή τους, σε περιοχή της Εύβοιας και τη διακίνησή τους, στη συνέχεια, ήταν οι τρεις Έλληνες συλληφθέντες.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στις 29 Μαρτίου, σε οικίες των συλληφθέντων, βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 215 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.615 ευρώ, 2.700 λεκ Αλβανίας, πέντε δολάρια Αυστραλίας και 1.720 λίρες Αγγλίας, πιστόλι, αεροβόλο πιστόλι και φυσίγγια, 17 σακουλάκια φαρμακευτικού σκευάσματος, για νόθευση κοκαΐνης, έξι ζυγαριές ακριβείας, τρία σπρέι πιπεριού, δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, πλήθος από νάϊλον σακούλες για τη συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης και ιδιόχειρες σημειώσεις αγοραπωλησιών ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχουν σχηματιστεί ακόμη 3 δικογραφίες, έχουν συλληφθεί 20 άτομα και συνολικά έχουν κατασχεθεί πάνω από 28 κιλά κοκαΐνη και πάνω από 300 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.

Σχετικά με τη δεύτερη οργάνωση, χθες (30/32017) Πέμπτη 30 Μαρτίου, το πρωί, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 30, 31, 50 και 55 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 32 κιλά κάνναβη, 28 γραμμάρια κοκαΐνη, φιαλίδιο με άγνωστη υγρή ουσία, 5.845 ευρώ και 350 δολάρια ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο 31χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος, κατηγορείται για υπόθεση βιασμού, στις 29 Μαρτίου, σε περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έριξε στο ποτό νεαρής, η οποία είναι ομοεθνής του, ουσία που προκαλεί προσωρινή απώλεια των αισθήσεων και στη συνέχεια τη βίασε.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τέλος, συνελήφθη χθες (30/3/2017), στην Αθήνα, 25χρονος Αλβανός για κατοχή και διάθεση κοκαΐνης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, πέντε κιλά κοκαΐνη και 400 ευρώ.

Ο 25χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις