ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε τα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα

Διαβάστε τα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα

Σαν σήμερα, το 1956, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα και για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι Ελληνίδες.

197 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος νικά στο Λούγδουνουμ (σημερινή Λυών) τον σφετεριστή Κλαύδιο Αλβίνο, στην πιο αιματηρή μάχη μεταξύ ρωμαϊκών στρατευμάτων.

1674 – Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον τρίτο αγγλο-ολλανδικό πόλεμο. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους και τη μετονομασία της σε Νέα Υόρκη.

1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Όστιν η κυβέρνηση της νεοσύστατης πολιτείας του Τέξας.

1878 – Υπογράφεται η μεταξύ Ρώσων και Τούρκων η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου με την οποία προσαρτώνται εδάφη της Μακεδονίας και Θράκης στη Βουλγαρία. Η συνθήκη αυτή ανετράπη από το Βερολίνο στις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους.

1910 – Εγκαινιάζεται το «Ολντ Τράφορντ» με τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ (3-4).

1952 – Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.

1956 - Οι Ελληνίδες συμμετέχουν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. Η Ε.Ρ.Ε. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λαμβάνει 26.000 λιγότερες ψήφους από τον συνασπισμό κομμάτων Δημοκρατική Ένωση, ωστόσο εκμεταλλευόμενη το εκλογικό σύστημα, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

1959 – Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου κυπριακού κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.