Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού 28χρονου αθλητή του σούμο

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Θανατηφόρος αποδείχθηκε ο τραυματισμός του 28χρονου αθλητή του σούμο Hibikiryu ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από νοσηλεία ενός μήνα

Θανατηφόρος αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός του 28χρονου αθλητή του σούμο Hibikiryu από την Ιαπωνία ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο ο 28χρονος αθλητής πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια την περασμένη Τετάρτη.

Ο Hibikiryu είχε τραυματιστεί σοβαρά σε αγώνα στις 26 Μαρτίου.

Η στιγμή του τραυματισμού του στο κεφάλι είχε καταγραφεί και σε βίντεο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Hibikiryu, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Mitsuki Amano, τραυματίστηκε όταν έπεσε με το κεφάλι στο τατάμι μετά από λαβή του αντιπάλου του.

Ο 28χρονος αθλητής είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε μείνει ακίνητος μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

Όταν τον έβαλαν στο φορείο ο 28χρονος είχε μιλήσει στους διασώστες και τους είχε πει ότι δεν ένιωθε το κάτω μέρος του σώματός του.

Η τραγωδία με τον θάνατο του 28χρονου έχει προκαλέσει σάλο στην Ιαπωνία κυρίως για το γεγονός ότι στους αγώνες σούμο δεν υπάρχουν γιατροί και διασώστες δίπλα στο σημείο στο οποίο αγωνίζονται οι αθλητές.

Η Ιαπωνική ομοσπονδία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών ανάμεσα στις οποίες και η καλύτερη διαχείριση τέτοιων τραυματισμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο