ΚΥΠΡΟΣ

Ιδρύθηκε το κίνημα «Συμμαχία Πολιτών », υπό τον Γιώργο Λιλλήκα

Ιδρύθηκε το κίνημα «Συμμαχία Πολιτών », υπό τον Γιώργο Λιλλήκα

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 26,15%, ηγείται από χθες του νέου πολιτικού κινήματος με το όνομα Συμμαχία Πολιτών.


Ο πρώην υπουργός επί Τ. Παπαδόπουλου, Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση του κινήματος άσκησε έντονη κριτική για τους χειρισμούς σε θέματα οικονομίας και είπε ότι «η Κύπρος βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή».
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, είπε, «να ανεχόμαστε τον γερμανικό ηγεμονισμό και πρέπει να τεθεί το μνημόνιο σε δημοψήφισμα».

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για αποτροπή σχεδιασμών που επιδιώκουν -όπως είπε- να μετατρέψουν την Κύπρο σε αποικία της Τρόικας και να υποθηκεύσουν το φυσικό αέριο.

Στην Πολιτική Διακήρυξη Αρχών της Συμμαχίας Πολιτών καταγράφονται οι βασικές θέσεις του νέου Κινήματος για το Κυπριακό, την κατάσταση της οικονομίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Στη Συμμαχία Πολιτών προσχώρησαν πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη όπως: οι πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ Άγης Αγαπίου και Κυριάκος Τυρίμος , Ανδρέας Αγγελίδης του ΔΗΚΟ.

Επίσης, προσχώρησαν οι Στέλιος Αμερικάνος, Χριστόδουλος Ταραμουντάς και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ, οι Σίμος Αγγελίδης και Χρίστος Σενέκκης του ΔΗΚΟ, ο επιχειρηματίας Πάνος Ιωαννίδης, ο μουσικοσυνθέτης Βάσος Αργυρίδης και η Ειρήνη Μάντολες.

Στην ιδρυτική συνέλευση παρέστησαν ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας. Η καταστατική συνέλευση του νέου πολιτικού σχηματισμού έχει οριστεί για τις 23 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων