ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Economist: Αύριο θα έχουμε συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Economist: Αύριο θα έχουμε συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Μεταφέροντας το κλίμα αισιοδοξίας από τις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος του Economist, Tom Nuttall, αναφέρει ότι σε συνομιλία που είχε με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο τελευταίος του είπε ότι είναι «σχεδόν 100% βέβαιο» πως αύριο θα ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Το ρεπορτάζ του Economist για το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την επίτευξη της συμφωνίας φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Νωρίτερα, βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ενώ τόσο ο Μάρτιν Σουλτς και ο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις τους κινήθηκαν στο ίδιο θετικό κλίμα.

Λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, τονίζοντας:

«Καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς για έναν αμοιβαία έντιμο συμβιβασμό, που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει την οικονομική ασφυξία, θα αφήνει περιθώρια ανάκαμψης και θα βάζει τέλος στα σενάρια καταστροφής».

Απόψε, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο θα συζητήσουν για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις