ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν λησμονούμε την ιστορία όπως κάποιοι νεόκοποι δήθεν ιστορικοί»

«Δεν λησμονούμε την ιστορία όπως κάποιοι νεόκοποι δήθεν ιστορικοί»

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια έστειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα.


Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι στην Ελλάδα «δεν λησμονούμε την ιστορία, ούτε διαγράφουμε τους ήρωες, όπως θα ήθελαν κάτι νεόκοποι δήθεν ιστορικοί».

«Απαιτούμε από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων να σέβεται την ιστορία μας και να μην την υπεξαιρεί και παραχαράσσει», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ειρηνική δύναμη και σέβεται τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και περήφανες και διατηρούν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας στον ύψιστο βαθμό, παρά τις περικοπές.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί και προχωρά στην τιτάνια προσπάθεια της ανασυγκρότησης, αυτό γίνεται κι επειδή οι ένοπλες δυνάμεις κρατούν τη χώρα ασφαλή και τη θωρακίζουν αμυντικά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα δίνει πολύτιμα διδάγματα για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης μέσα από την ενότητα, καθώς υπάρχουν και πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή εποχή για την Ελλάδα.

«Το έθνος μας τότε απέδειξε ότι μπορεί να συντονίζεται, αρκεί να υπάρχει μια μεγάλη ιδέα... Μέσα σε ελάχιστα χρόνια από τη χρεοκοπία του 1893 η Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε και βγήκε μπροστά... Υπάρχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά σήμερα με εκείνη την εποχή. Η χρεοκοπία, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος της χώρας από την τότε τρόικα, έξι ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κι όμως, οι παππούδες μας δεν απελπίστηκαν. Ο ελληνισμός δεν έπεσε σε εθνική κατάθλιψη. Όταν ενωνόμαστε θαυματουργούμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αντίθετα ο διχασμός φέρνει καταστάσεις όπως η μικρασιατική εμπειρία.