ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Γ. Λιλλήκας

Στο Μαξίμου ο Γ. Λιλλήκας

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Λιλλήκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε ανταλλάξει απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τόσο για τα θέματα της οικονομίας όσο και για τα Εθνικά θέματα και κυρίως για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης του Κυπριακού αλλά και κυρίως για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις.

Θεωρούμε ότι αυτή την ώρα ο Ελληνισμός στο σύνολο του, Κύπρος και Ελλάδα, είναι σε πολύ δυσμενή θέση. Και οι δυο χώρες είναι οικονομικά εξαρτημένες και ευάλωτες σε πιέσεις και εκβιασμούς. Και δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να διαπραγματευθούμε τα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την άποψη στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να υπάρξει μια πανεθνική στρατηγική, μια κοινή στρατηγική διεκδίκησης των Εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, μια στρατηγική η οποία θα μπορεί να πετύχει την ενότητα αλλά και τη συστράτευση του Ελληνισμού αυτές τις κρίσιμες ώρες. Η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα. Και η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο».