ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Διάλογος με ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, λένε οι Ιταλοί

Εκλογές 2015: Διάλογος με ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, λένε οι Ιταλοί

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, η διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά από συνεδρίασή του χθες το απόγευμα, ενέκρινε απόφαση με την οποία ζητά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, και στον βουλευτή Στέφανο Φασσίνα, αλλά υιοθετήθηκε από την διεύθυνση των Δημοκρατικών στο σύνολό της. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι «οι Δημοκρατικοί είπαν "ναι" στο κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, το Partito Democratico (Δημοκρατικό Κόμμα) ζητά από την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι να παρέμβει ώστε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να αποφευχθούν, όπως γράφει η Κορριέρε, «ανάμειξη άλλων χωρών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρεται ότι οι ελληνικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από δοκιμασίες οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι πρέπει να τύχει σεβασμού η ουσία της Δημοκρατίας, ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν, οι Έλληνες πολίτες, τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, χωρίς εξωτερικούς επηρεασμούς.