ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζητείται πολιτική λύση – Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ

Αναζητείται πολιτική λύση – Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Πρόταση της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος

Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το μέλλον της Ελλάδας, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, με στόχο να βρεθεί «κοινή γλώσσα» μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και το Ζ. Κ. Γιουνκέρ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες «την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος», όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Τα βήματα της Αθήνας συζητήθηκαν εκτενώς το Σάββατο, στις μαραθώνιες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, στενών συνεργατών του και κορυφαίων υπουργών, με τις πληροφορίες να θέλουν την Αθήνα να ετοιμάζει αντιπρόταση.

Ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφυγαν ήδη από το Σάββατο για Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει για τη βελγική πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής.

Σχετικές ειδήσεις