ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελευταία... ζαριά για Πάνο και Σταύρο

Τελευταία... ζαριά για Πάνο και Σταύρο

Τώρα θυμήθηκε το δημοψήφισμα ο Καμμένος – Παζαρεύει το πολιτικό του μέλλον ο Θεοδωράκης

Ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο παίζεται «χοντρό» μπαρμπούτι θυμίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Το παιχνίδι αυτό έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και πλέον φτάνει η ώρα για την τελευταία κοκκαλιά.

Ποιος έχει τα ζάρια;

Προτελευταίος είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι σήμερα έφερνε συνεχώς πεντάρες και εξάρες. Είσοδος στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015, συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, νίκη του «Όχι» στο Δημοψήφισμα, νέα είσοδος στη Βουλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και υπουργοποίηση του ίδιου και κορυφαίων στελεχών των ΑΝΕΛ.

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού όμως, ο Πάνος έφερε ασόδυο. Στο ζήτημα των Σκοπίων η τύχη του γύρισε την πλάτη και υπεύθυνος είναι ο ίδιος.

Γνώριζε από την αρχή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας και επέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ξεκίνησε από την αρχή της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα ονόματα που «έπαιζαν» να εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία», ο Πάνος Καμμένος σφύριζε αδιάφορα.

Θυμήθηκε τώρα, μόλις έφτασε η Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και να... συγκινηθεί για την Μακεδονία. Τώρα θυμήθηκε να ζητήσει δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων. Όταν Τσίπρας και Κοτζιάς αγκαλιάζονταν με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ με φόντο τις Πρέσπες, ο κ. Καμμένος ήταν... αλλού.

Η ζαριά που έριξε και τότε ήταν κάκιστη... γιατί πόνταρε στο ότι οι Σκοπιανοί δεν θα την ψήφιζαν. Αγνόησε όμως το γεγονός πως όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται...

Πλέον, είναι αργά. Ο Πάνος έπαιξε και έχασε.

Ποιος παίρνει τώρα τα ζάρια; Ο Σταύρος...

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο Θεοδωράκης, που μπήκε οριακά στη Βουλή το 2015 θα έφτανε στο σημείο να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την τύχη της Μακεδονίας μας.

Ο Σταύρος είναι ο χαμένος του παιχνιδιού. Από την αρχή ρίχνει συνεχώς ασόδυο και διπλές. Τώρα όμως, το παιχνίδι τα έφερε έτσι που μπορεί να φέρει εξάρες και να βγει κερδισμένος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού καλείται να πάρει μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση αναφορικά με την υπερψήφιση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την αποστασία του Σπύρου Δανέλλη.Ο βουλευτής Ηρακλείου αποφάσισε να μην υπακούσει στην θέση του κόμματός του για τη μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – «κουρελού», ανατρέποντας τους σχεδιασμούς του Σταύρου Θεοδωράκη για καταψήφιση της ψήφου εμπιστοσύνης και υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο Σταύρος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Σεβαστουπόλεως και Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να παζαρεύει τις ψήφους του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών αν προκηρύξεις αμέσως εκλογές», φέρεται να έχει διαμηνύσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα.

Τι θα κερδίσει με αυτόν τον πολιτικό εκβιασμό;

Αφενός, οδηγεί τον πρωθυπουργό σε πρόωρες κάλπες, γεγονός που ικανοποιεί τη Νέα Δημοκρατία η οποία αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της για τον ίδιο και για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία. Αφετέρου, ικανοποιεί και τον Αλέξη Τσίπρα που θα τον έχει στηρίξει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ψηφοφορία.

Με απλά λόγια... ο Σταύρος αναζητά πολιτική και ηθική σωτηρία.

Όμως, πρέπει πρώτα να αναλογιστεί το εθνικό συμφέρον και στη συνέχεια το πολιτικό του μέλλον.

Γιατί μπορεί να καταλήξει και τελειωμένος πολιτικά και με τη «ρετσινιά» ότι έστησε το παιχνίδι και έπαιξε στα ζάρια την τύχη της Μακεδονίας.

Δυστυχώς τα Εθνικά μας θέματα παίζονται στο... μπαρμπούτι.

Ποιος δεν το βίωσε κάθε φορά που βλέπαμε τα στελέχη της κυβέρνησης να επιδίδονται σε κωλοτούμπες επειδή η κάθε τους ζαριά δεν έβγαινε, και ποιος δεν το αντιλαμβάνεται και τώρα όταν βλέπει να διοργανώνεται εκδήλωση για το «στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών». Στο στοίχημα όμως πρωτίστως δεν παίζεις τα εθνικά θέματα και κυρίως δεν στοιχηματίζεις κάτι που δεν σου ανήκει.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο… εμπιστοσύνης

Σχετικές ειδήσεις