BOMBER

Όλα στη... φόρα

Όλα στη... φόρα
Πηγή: Eurokinissi

Κι όταν τελείωσαν τα πολιτικά επιχειρήματα, ξεκίνησαν τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση, οι προσωπικές επιθέσεις, οι φωνές και οι ατάκες εντυπωσιασμού.

Δεκαεπτά ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έδειξε το κλίμα πόλωσης που θα επικρατήσει έως της 26ης Μαΐου.

Η άγρια κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδειξε κάτω από ποιες συνθήκες θα βαδίσουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Η ανάλυση του πακέτου των παροχών, γρήγορα μετατράπηκε σε μια μάχη με εκατέρωθεν πυρά που είχαν να κάνουν ακόμη και με την προσωπική ζωή των δύο πολιτικών αρχηγών. «Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας» ανέφερε ο πρωθυπουργός για το θέμα που έχει ξεσπάσει με τις περσινές διακοπές του, στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου και με έντονο ύφος είπε στον Κυριακό Μητσοτάκη: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για μένα. Θα σας πάω μέχρι τέλους».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αφού αναφέρθηκε στις επίμαχες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» στη συνέχεια απατώντας στα σχόλια του πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά. «Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι, η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα».

Το κλίμα πλέον είναι πολεμικό, με όλες τις πλευρές να είναι διατεθειμένες να βγάλουν στη φόρα…τα άπλυτα (όπως αυτές εννοούν) του αντιπάλου τους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν τοποθετηθεί στα χαρακώματα και περιμένουν ο ένας το λάθος του άλλου. Και τα δύο κόμματα ξεσκονίζουν το παρελθόν και ψάχνουν να βρουν υποθέσεις τις οποίες θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν στην αδυσώπητη μάχη του προεκλογικού αγώνα.

Η ηθική, η σκανδαλολογία και ο πατριωτισμός αποτελούν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα κινηθούν τα δύο εν δύναμη κόμματα εξουσίας για να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα στο τελικό σπρίντ για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις