ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά

Black Panther: Wakanda Forever
Η δεύτερη ταινία Black Panther από σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους
Feelgood

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη ταινία Black Panther, ένας φόρος τιμής στον αξέχαστο πρωταγωνιστή της Chadwick Boseman, αποτελεί highlight της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας. Στις σημερινές πρεμιέρες ξεχωρίζουμε τη νέα ταινία της Πενέλοπε Κρουζ και το Dodo του Πάνου Χ. Κούτρα με πλήθος αγαπημένων ηθοποιών.

Black Panther: Wakanda Forever

Η δεύτερη ταινία, δυστυχώς, χωρίς τον απόλυτο πρωταγωνιστή Chadwick Boseman ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, φιλοξενεί το καστ της πρώτης, με τις Angela Bassett, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira και τον Winston Duke, ενώ μας συστήνει καινούριους χαρακτήρες.

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και η Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Απέραντη Αγάπη (L’immensità)

Η νέα ταινία της Πενέλοπε Κρουζ σε σκηνοθεσία Εμανουέλε Κριαλέζε. Ρώμη, δεκαετία του 1970: μια εποχή μεγάλων κοινωνικών και πολιτιστικών αλλαγών, γεμάτη θάρρος και γοητεία. Η νεαρή οικογένεια Μποργκέτι μόλις μετακόμισε σε μια από τις πολλές νεόκτιστες πολυκατοικίες της πόλης. Η μετακόμιση είναι μάλλον γλυκόπικρη. Παρά την όμορφη, μαγευτική θέα της Ρώμης από το διαμέρισμά τους στον τελευταίο όροφο, η οικογένεια δεν είναι το ίδιο δεμένη με παλιά.

Η Κλάρα και ο Φελίτσε δεν είναι πια ερωτευμένοι, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν ο ένας τον άλλον. Η Κλάρα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοναξιά της βρίσκει καταφύγιο στην ιδιαίτερη σχέση της με τα τρία της παιδιά. Η μεγαλύτερη, η 11χρονη Αντριάνα, ένα άγνωστο παιδί σε αυτή τη νέα γειτονιά, παρουσιάζεται επίτηδες ως αγόρι στα παιδιά της γειτονιάς, ωθώντας τις σχέσεις της οικογένειας στα άκρα.

Dodo

Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες χρόνια, θα κάνει ανέλπιστα την εμφάνισή του στην Αθήνα, μέσα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία έχει αρχίσει και μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο της κόρης τους, τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Τζεφ Μοντάνα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Τζομάνα Αλχασάν, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας.

To Leslie (Όσα Φέρνει Η Ζωή)

Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με την γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

Τα Ίχνη της Βίας (Leave No Traces)

Συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ με φόντο την αληθινή ιστορία που οδήγησε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της κομμουνιστικής περιόδου. Η πρόταση της Πολωνίας για τα Όσκαρ ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βενετίας, διανύοντας την απόσταση ανάμεσα στην αστυνομική βία και την αντικειμενική αλήθεια.

Λεονόρα αντίο (Leonora Addio)

Ο Πιραντέλλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία, ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα.

Η πρώτη ταινία του Πάολο Ταβιάνι μετά το θάνατο του σκηνοθετικού διδύμου του, Βιτόριο, που πέθανε το 2018, αφιερωμένη στον ίδιο.


Διαβάστε επίσης

The Crown και ό,τι νέο έρχεται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Η Τζένιφερ Λόρενς λέει ότι οι ταινίες Hunger Games ήταν «φανταστικές»

Μόνο 6 θρίλερ κατάφεραν να διεκδικήσουν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας