ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Σίμος: Ο Survivor της Βαρβακείου

Βασίλης Σίμος: Ο Survivor της Βαρβακείου
Ο Survivor Βασίλης Σίμος στο τιμόνι του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου Αγοράς

Ο νεαρός πρόεδρος της του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου Αγοράς μιλά στο Newsbomb.gr και δεν αποκλείει την συμμετοχή του στο  επετειακό All Star Survivor

Αναφέρεται επίσης στις τιμές των ψαριών, τι προτιμά ο κόσμος, αλλά και για την επόμενη ημέρα της αγοράς

Άφησε τους στίβους μάχης, τα έπαθλα και το εξωτικό νησί για να βρεθεί κάτω από τη στέγη της Βαρβακείου αγοράς. Πριν μερικά χρόνια ο Βασίλης Σίμος καθήλωνε τους τηλεθεατές με τις επιδόσεις του στο reality παιχνίδι Survivor. Σεμνό και ήρεμο παιδί φαινόταν και τότε. Σήμερα συνεχίζει την οικογενειακή του επιχείρηση που στεγάζεται στη Βαρβάκειο Αγορά.

Ο Βασίλης σήμερα πουλάει ψάρια αλλά εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του ως πρόεδρος του σωματείου των Ιχθυοπωλών γιατί έχει όραμα και θέλει να αλλάξει πολλά στην αγορά και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Ο ίδιος μιλά στο Newsbomb.gr για την νέα του πρόκληση, για τα όνειρα του, για την Κυριακή των Βαϊων και τη Μεγάλη Εβδομάδα που ακολουθεί, για τα ψάρια στην διατροφή των νέων αλλά και για τη δική του εμπειρία στο Survivor.

Βασίλη σε συναντάμε στην ιχθυαγορά της Αθήνας με αφορμή την Κυριακή των Βαΐων…

«Η Κυριακή των Βαΐων είναι μια μεγάλη γιορτή. Είναι η προεόρτια θα λέγαμε ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στην ουσία είναι η παύση της Σαρακοστής για να μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα γι’ αυτό τρώμε και ψάρι, όπως λέει άλλωστε και το τραγουδάκι Βάγια των Βαγιών τρώμε ψάρι και κολιό».

Οι νεοέλληνες έχουν το ψάρι στην διατροφή τους;

«Η αλήθεια είναι ότι βλέπω τον τελευταίο καιρό, και το λέω με τα λόγου γνώσεως καθώς είμαι 12 χρόνια εδώ στην αγορά του ψαριού, πως υπάρχει μια στροφή προς το ψάρι. Μάλιστα πλέον έρχονται νέοι άνθρωποι από πολλές συνοικίες της πόλης για να βρει ένα καλό ψάρι για να το εντάξει στην διατροφή του».

Από τον πάγκο του

Πλέον είσαι και πρόεδρος εδώ, ποιες είναι οι προτεραιότητες σου;

«Ναι, έχει αλλάξει η γενιά, προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποιες συνθήκες σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Θέλουμε η αγορά να γίνει ένας πόλος έλξης για να μπορεί να έρχεται όλο και περισσότερο μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών εδώ. Πιστεύω ότι άμεσα θα διαπιστώσετε και κάποιες αλλαγές».

Τι θα αλλάξεις;

«Αρχικά κάποια χρηστικά της αγοράς, για να γίνουμε ένα όμορφο στολίδι της πολης, να προσελκύουμε κόσμο, να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Να φέρουμε και τους τουρίστες εδώ, αφού έρχονται και βλέπουν την Ακρόπολη να παίρνουν και μια γεύση από την μεγάλη αγορά της πόλης».

Θέλει να αλλάξει πολλά στην αγορά και να την κάνει στολίδι

Οι τιμές στα ψάρια;

«Με τις τιμές θεωρώ ότι είμαστε σταθεροί. Το μόνο είδος που δεν έχει ανεβάσει την τιμολόγηση του. Έχουμε βάλει πλάτη και έχουμε κρατήσει τις ίδιες τιμές, προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο μας».

Τι προτιμά ο κόσμος;

«Ο κόσμος παίρνει όλα τα είδη ψαριών. Τώρα μπαίνουν πιο έντονα στο παιχνίδι τα ψιλόψαρα. Για παράδειγμα τα τονάκια που μπορεί κάποιος με 2,5 € να κάνει πολύ ωραίες συνταγές και έχει πολλές επιλογές».

Τονάκια τα ψάρια που μας πρότεινε

Πολλοί είναι αυτοί που σε γνωρίζουν από το Survivor που είχες συμμετάσχει…

«Ένα μεγάλο παιχνίδι, με μεγάλη τηλεθέαση, ένα δύσκολο παιχνίδι και σίγουρα μια πολύ ωραία εμπειρία. Του χρόνου γίνεται και All Star…ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να φιγουράρω εκεί ξανά. Να υπενθυμίσω ότι εμείς είχαμε παίξει με τους Τούρκους που ήταν πολύ δυνατοί αντίπαλοι».

Ο κόσμος αρχίζει και στρέφεται στο ψάρι

Έχεις κρατήσει επαφές με τα παιδιά;

«Ναι, μιλάω τα παιδιά ακόμη και με τα παιδιά από την Τουρκία. Ήταν ένα ταξίδι που ουσιαστικά ήταν πρωτάθλημα. Το είχαμε δει εθνικό θέμα ότι παίζαμε ενάντια στους Τούρκους. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και μια πολύ ωραία φιλική συμμετοχή για ομόνοια μεταξύ των δύο χωρών».

Δείτε επίσης το βίντεο: