ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: 100 ημέρες από την έναρξή του - «Κανένας δεν θα μας σταματήσει»

Πόλεμος στο Ισραήλ: 100 ημέρες από την έναρξή του - «Κανένας δεν θα μας σταματήσει»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γαζάς, με τη λίστα των απωλειών να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. 

Εκατό ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται. «Κανένας δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη ούτε ο ''Άξονας του Κακού'' ούτε κανένας άλλος», τόνισε το βράδυ του Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μάλιστα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, πυκνά σύννεφα καπνού υψώνονταν πάνω από τις πόλεις Ράφα και Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους νυκτερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι ακόμα ένας στρατιώτης του έχασε τη ζωή του την Κυριακή, ανεβάζοντας σε 188 τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί από την αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

Ο ισραηλινός αποκλεισμός, ο οποίος έχει ενισχυθεί με τον πόλεμο, προκαλεί σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο θάνατος, η καταστροφή, ο εκτοπισμός, η πείνα, η απώλεια και η θλίψη αυτών των 100 τελευταίων ημερών κηλιδώνουν την κοινή ανθρωπιά μας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ Φιλίπ Λαζαρινί.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει εξάλλου, στα βόρεια σύνορά του, επιθέσεις του ισλαμιστικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο αποτελεί μέρος του «άξονα της αντίστασης», που δημιουργήθηκε από το Ιράν και περιλαμβάνει ένοπλες οργανώσεις εχθρικές προς το Ισραήλ και το σύμμαχό του, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της Χαμάς, 23.968 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 60.582, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ