ΚΟΣΜΟΣ

Τους συνέλαβαν διότι πλήρωσαν σε κέρματα

Τους συνέλαβαν διότι πλήρωσαν σε κέρματα

Δύο Κινέζοι τουρίστες συνελήφθησαν στη Γαλλία, καθώς επιχείρησαν να πληρώσουν λογαριασμό στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν με έναν «θησαυρό» από εκατοντάδες κέρματα του ενός ευρώ, κάτι που είχε ως συνέπεια να κινήσουν υποψίες για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών νομισμάτων.

«Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο δωμάτιο των δύο Κινέζων και βρήκαν 3.700 νομίσματα του ενός ευρώ. Έτσι υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για υπόθεση πλαστογραφίας», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Le Parisien.

Η δικαιολογία των δύο Κινέζων ήταν ασυνήθιστη. Είπαν ότι πήραν τα κέρματα από ιδιοκτήτες μάντρας αυτοκινήτων στην Κίνα, οι οποίοι συχνά βρίσκουν ξεχασμένα νομίσματα σε αυτοκίνητα που στέλνονται από την Ευρώπη στην Κίνα για διάλυση. Ωστόσο, σχετικοί σε τραπεζικά θέματα έλεγξαν τα νομίσματα επιβεβαιώνοντας ότι ήταν γνήσια.

Αργότερα αποδείχτηκε ότι οι δύο άντρες - τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα - είχαν πράγματι γνωστούς που εμπορεύονταν παλιοσίδερα από διαλυμένα αμάξια τα οποία εισάγονται από τη Δύση στην Κίνα. Και πράγματι, από αυτούς προμηθεύτηκαν τα κέρματα.