ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τελευταίες 24 ώρες ενός θρίλερ

Οι τελευταίες 24 ώρες ενός θρίλερ

Αγωνία για τις διαπραγματεύσεις του PSI και πιέσεις από τους δανειστές για νέα μέτρα

Σε λιγότερο από 24 ώρες ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων εβδομάδων, θα έχει ξεδιαλύνει.

Συγκεκριμένα, για αύριο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η άφιξη στην Ελλάδα της πρώτης αποστολής των ελεγκτών της τρόικα κι όλων τα μάτια θα είναι στραμμένα στην πόρτα του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί η ακριβής της σύνθεση.

Κι αυτό γιατί, ενώ ήταν περίπου βέβαιο ότι αύριο θα εμφανιστούν οι τεχνοκράτες της ομάδας και οι βοηθοί τους, το οικονομικό επιτελείο διαρρέει εντέχνως μια αίσθηση ότι «μπορεί και να σημειωθεί η έκπληξη». Σε τι θα συνίσταται η τελευταία; Στην εμφάνιση των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα από την Τρίτη.

Μόνο που από τις Βρυξέλλες, εξακολουθούν να διαμηνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Κατ' αρχήν διαβεβαιώνεται ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία για το PSI+, δεν έχει κανένα νόημα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το νέο Μνημόνιο.

Το πρώτο είναι προαπαιτούμενο του δεύτερου. Άρα, ως προς αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Επίσης, διαμηνύεται ότι πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών είναι προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή ακόμα και στις αρχές της επόμενης.

Κατά συνέπεια, θα αποτελούσε πολύ μεγάλη ανατροπή αν εμφανίζονταν αύριο. Και τέλος, υπάρχει πάντα ένα κρίσιμο ερώτημα: ποια ακριβώς θα είναι η σύνθεση της αποστολής; Θα έρθει ο κ. Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του ή οι αντικαταστάτες τους, που λέγεται ότι έχουν βρεθεί κιόλας; Εννοείται ότι από τη στιγμή που έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, όλα είναι πλέον ανοικτά.

Η Αθήνα, φαίνεται να βρίσκεται σε γνώση όλων των παραπάνω, ωστόσο τίποτα προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι ικανό από το να αποσπάσει την προσοχή της από τις …εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ!