ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 5 Νοεμβρίου επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Στις 5 Νοεμβρίου επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Οι ελεγκτές της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, το n-tv επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει και ο οποίος υποστηρίζει ότι η τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου, «προκειμένου να συνομιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση».

Προηγουμένως και σύμφωνα με την ίδια πηγή, «θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με τον Έλληνα ομόλογό τους Γιάννη Στουρνάρα».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές της τρόικας για να ενημερωθούν θα είναι λίγος, με δεδομένο ότι στις 14 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα.

Άλλα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναπαράγουν το γνωστό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters (σ.σ. το οποίο διάψευσε και ο κ. Στουρνάρας), σύμφωνα με το οποίο «οι διεθνείς χρηματοδότες της Ελλάδας παγώνουν την επόμενη επίσκεψη τους για έλεγχο στην Αθήνα».

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο λόγος για αυτό εντοπίζεται «στη συνεχιζόμενη διαμάχη για τον προϋπολογισμό με την ελληνική κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel-Online με τίτλο «Η επίσκεψη της Τρόικα είναι αβέβαιη». Το γερμανικό περιοδικό διαπιστώνει ότι «πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ».

Πάντως, και μέχρι χθες το βράδυ, η Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την επιστροφή της τρόικας. Στις Βρυξέλλες κρατούν χαμηλούς τόνους από την αποχώρηση της τρόικας μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας δηλώσεις που θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τις διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης:

Νέο θρίλερ με την άφιξη της τρόικας

Μ.Σουλτς: Να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη της τρόικας στην Ελλάδα