ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδήμος: Η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή

Παπαδήμος: Η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή.

Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας στο CNBC, υπογράμμισε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι βέβαιη, όμως θα χρειαστούν θυσίες και ακόμη δύο χρόνια για τη λήψη πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), τονίζντας ότι ‘έχει σημειώθει πρόοδος.

Απέρριψε πάντως ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερους πόρους από τα 130 δισ. ευρώ ή μεγαλύτερο «κούρεμα» για το χρέος της.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά και να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που κατά το παρελθόν δώσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο κ. Παπαδήμος.

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν παύσει, όπως ξέρετε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν και θα καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή.

Όσον αφορά, τέλος, στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Παπαδήμος ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση 100% που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μείνουμε στο ευρώ.