ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το PSI δεν είναι η λύση για το ελληνικό χρέος

ΣΥΡΙΖΑ: Το PSI δεν είναι η λύση για το ελληνικό χρέος

Αιχμές κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου αναφορικά με τους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους σηματοδοτεί τη συνέχιση τη ίδιας «καταστροφικής» και «αδιέξοδης» πολιτικής.

«Η διαφαινόμενη συμφωνία για το PSI δεν θα δώσει καμία λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και σηματοδοτεί τη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που βάζει τα συμφέροντα των αγορών και των τραπεζών πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν λέει κουβέντα για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα» σημείωσε ο ΣΥΝ.

«Η απεμπλοκή από το μνημόνιο, ο απευθείας δανεισμός από την ΕΚΤ, η αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η υιοθέτηση πολιτικών αναδιανομής του πλούτου και ανάπτυξης υπέρ των εργαζομένων, προστασίας της εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική επιλογή εξόδου από την κρίση» κατέληξε ο ΣΥΝ.