ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A.Σαμαράς: «Πυλώνας η γεωργία για την ανάκαμψη της οικονομίας»

A.Σαμαράς: «Πυλώνας η γεωργία για την ανάκαμψη της οικονομίας»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους Συλλόγων και Ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Μετά την συνάντηση προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου, όπως και η στήριξη της κτηνοτροφίας, είναι εθνική μας υπόθεση. Η ανάπτυξη της Γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας, για την έξοδο από αυτή την τεράστια κρίση. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, κίνητρα για την απασχόληση στην κτηνοτροφία και όχι για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης.

Σήμερα, δεσμεύτηκα, παρουσία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, για να βρεθεί -και η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, κάνει τις σχετικές μελέτες- ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα γι' αυτή την εξισωτική. Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Έλληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας".