ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Μητσοτάκη δείχνει ως «αρχηγό» του «βαθέως κράτους» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον Μητσοτάκη δείχνει ως «αρχηγό» του «βαθέως κράτους» ο ΣΥΡΙΖΑ

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να «δραπετεύσει» από τις ευθύνες της για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μέσω μια επικοινωνιακής «καταιγίδας», αποδίδοντας τα πάντα στον σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ μια πρόκληση πρώτου μεγέθους.

Κυρίως προς τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που θρηνεί και ζητάει απαντήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία. Ωστόσο, αυτό που έχει εξοργίσει την Κουμουνδούρου, είναι η όψιμη σπουδή του -όπως τη χαρακτηρίζουν- για δήθεν σύγκρουση με το «βαθύ αναχρονιστικό και πελατειακό κράτος».

«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για το βαθύ κράτος. Αυτό δηλαδή που η παράταξή του χτίζει επί 40 χρόνια. Μπορεί κάποιος να τα βάλει με τον ίδιο του τον εαυτό; 4 χρόνια τώρα, δεν έκανε καμία προσπάθεια. Αντίθετα, διογκώνει τα προβλήματα», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, τα όσα είπε, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Η μορφή που έχει το κράτος και πως αυτό θα μπορέσει να αλλάξει έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα όπου αποτελεί «λάφυρο» στα χέρια συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ, αποτελεί μία εκ των βασικότερων σκέψεων του Αλέξη Τσίπρα, Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

«Έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο μόνος που μπορεί να συγκρουστεί με το «βαθύ κράτος» που έχει στήσει η ΝΔ δεκαετίες τώρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με αξιοκρατία και δικαιοσύνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει επιτέλους αυτό το κράτος, αφενός γιατί πιστεύει σε ένα ισχυρό και σύγχρονο κράτος (υποδομές, παιδεία, υγεία, κοινωνικές δομές) με αξιοκρατία και δικαιοσύνη, αφετέρου γιατί η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν θα έρθουν ποτέ σε σύγκρουση με τα «δικά τους παιδιά» και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το Δημόσιο.