ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ για αλαζονεία – «Αξιοποίησε το ναυάγιο για να “ναυαγήσει” το Debate»

Ο Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ για αλαζονεία – «Αξιοποίησε το ναυάγιο για να “ναυαγήσει” το Debate»

Από τη Βέροια και τη Νάουσα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ για αλαζονεία, έπαρση και για ένα πρόγραμμα που κρύβει ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

«Το κρίσιμο διακύβευμα στις 25 του Ιούνη δεν είναι όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης εάν θα έχουμε στις 26 του μήνα κυβέρνηση ή θα πάμε για τρίτες εκλογές. Το κρίσιμο διακύβευμα δεν είναι αν θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά αν θα έχουμε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την αλαζονεία και την έπαρση μίας Δεξιάς από τα πολύ παλιά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι αποφεύγει την συζήτηση για τα προγράμματα και αξιοποίησε το ναυάγιο για να… ναυαγήσει όπως είπε το debate.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφεύγουν επιμελώς αυτή την προγραμματική αντιπαράθεση. Για το θέμα του ΕΣΥ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ακρίβειας, των πλειστηριασμών. Τους οποίους πλειστηριασμούς θα τους κάνουν αυτοί που χρωστάνε 400 εκ. στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα».

Παράλληλα, μιλώντας στο «Βήμα» ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ύστατες μάχες για την αριστερά.

«Δίνω μια ακόμη, δύσκολη και πολύ κρίσιμη , δεν το κρύβω, πολιτική και ιδεολογική μάχη, αλλά δεν θα είναι τελευταία. Θα συνεχίσω να μάχομαι, όπως κάθε αριστερός, για αυτά που πιστεύω και για αυτά που εκπροσωπώ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει μια αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, για να μπει ανάχωμα στην αλαζονεία και την αναξιοκρατία τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

«Η αγωνία μου και η προτεραιότητά μου είναι να μην διολισθήσει η Ελλάδα στα χέρια της συντήρησης, της ασέβειας των θεσμών. Και αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι θέμα πατριωτικό, είναι θέμα αρχών και αξιών. Γι’ αυτό αγωνίζομαι, ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να πληρώσουν αυτοί που έστησαν ένα παρακράτος εν έτει 2021-22 στην Ελλάδα».

Ένα καλό αποτέλεσμα για ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή ζητάει από τους πολίτες ο Δ. Κουτσούμπας. «Όσοι μας ψήφισαν να πάνε να ψηφίσουνε, να μην κάνουν αποχή λόγω οικονομικών, προσωπικών ή άλλων δυσκολιών επαγγελματικών ή οτιδήποτε άλλο και αυτοί που το σκέφτηκαν, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν πράξη τώρα την 25η Ιουνίου», είπε.

Στην ματαίωση του debate αναφέρθηκε από τη Λάρισα ο Κ. Βελόπουλος. «Έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό κατώτερο των περιστάσεων, που απέφυγε να κάνει debate και το απέφυγε συνειδητά γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια», τόνισε.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές οι αντιπαραθέσεις θα κορυφωθούν.

Δείτε το βίντεο του ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές: Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση - «Σφάχτηκαν» on air Σκέρτσος και Ραγκούσης

Ανδρουλάκης για Καϊλή: Ενοχλήθηκα πάρα πολύ με τη συμπεριφορά της - Καμία επικοινωνία

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: Διεθνές πρόβλημα το μεταναστευτικό - Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει το αίσχος της Μόριας