ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά με δικαστικούς λειτουργούς

Συνάντηση Σαμαρά με δικαστικούς λειτουργούς

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη θα έχουν στις 9.30 οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων

σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση για τις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών, που απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και 80 ημέρες.

Χθες, οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, όπως και οι επίτροποι των δικαστηρίων, συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν οι κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών, που όπως επισημάνθηκε έχουν δημιουργήσει πολλά και έντονα προβλήματα, όπως η σημαντική μείωση των εσόδων του Δημοσίου από την εξαγορά των ποινών, η καθίζηση στην αγορά παραβόλων, ενσήμων κ.λπ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, δήλωσε ότι επιχειρείται ένας δεύτερος κύκλος συνομιλιών με την κυβέρνηση. «Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε από την Πολιτεία μια μικρή διορθωτική κίνηση, δεν λέω υποχώρηση, λέω μικρή διορθωτική κίνηση», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων