ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα-Λιλλήκα για το Κυπριακό

Συνάντηση Τσίπρα-Λιλλήκα για το Κυπριακό

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη, συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνο Τμήματος Εξωτερικής Πολικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Κύπρου, οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που την πλήττουν, καθώς επίσης και η επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στη Μεγαλόνησο και αφορά τη διχοτόμηση του νησιού, όπου το βόρειο τμήμα της συνεχίζει να τελεί υπό κατοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διαπραγματευτική διαδικασία και επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία μιας ενωμένης Κύπρου, όπου η επίλυση του προβλήματος θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στον διεθνή χαρακτήρα που πρέπει να περιλαμβάνει η ζητούμενη λύση.

Ο Α. Τσίπρας για ακόμη μια φορά τόνισε την διαρκή και ενεργό συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αντιμνημονιακό αγώνα του κυπριακού λαού και στην αναζήτηση μιας ιστορικά επιβεβλημένης λύσης που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Βενιζέλου – Λιλλήκα

Κουτσούμπας: Προετοιμάζεται ένα νέο και ίσως χειρότερο σχέδιο Ανάν

Λιλλήκας: Δεν μας διασφαλίζει το ανακοινωθέν για το Κυπριακό

Στο Μαξίμου ο Γ. Λιλλήκας