ΥΓΕΙΑ

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ σε ένα δίκτυο με 24ωρη λειτουργία

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ σε ένα δίκτυο με 24ωρη λειτουργία
INTIME NEWS

Συμπράξεις με ιδιώτες και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, είπε ότι Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ και όλες οι πρωτοβάθμιες δομές, θα συνδεθούν σε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας το οποίο θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα διευκολύνει τους πολίτες. Αυτές τις δομές θα τις διοικεί μάνατζερ και θα λειτουργούν 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα με τη λογική του group practice (σ.σ. ομάδα υγείας, την οποία είχε υιοθετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ).

«Θα συμβάλλονται γιατροί του Δημοσίου, αλλά και ιδιώτες και με αυτόν τον τρόπο θα έχει κανείς τη δυνατότητα να βρίσκει εκεί τον γιατρό της εμπιστοσύνης του» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι έχουν δώσει «εξαιρετικά αποτελέσματα» σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Διαβεβαιώνοντας ότι θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας προς όφελος των ασθενών, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως οι ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ θα αφορούν στην κτηριακή αναβάθμιση, το management, την αγορά μηχανημάτων και υπηρεσιών, τη λειτουργία των νοσοκομείων. Παράλληλα, προανήγγειλε την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η επέκταση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος ραντεβού και σε άλλες κατηγορίες ασθενών, πέραν των καρκινοπαθών.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία που αναμένεται εντός των ημερών, ο υπουργός Υγείας είπε πως σταδιακά θα μεταφέρονται πόροι από την περίθαλψη στην πρόληψη, αρχής γενομένης από τις οριζόντιες δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 39 ετών και πάνω. Τέλος, σημείωσε ότι θα τονωθεί το ΕΣΥ με επιμελητές β’, θα ξαναδοθούν κίνητρα ώστε νέοι γιατροί και ειδικευόμενοι να μείνουν στον τόπο τους, ενώ παράλληλα μελετώνται μετακινήσεις κλινικών από ένα νοσοκομείο σε άλλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις