ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Xiaomi είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων

H Xiaomi είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων

Πλέον είναι θέμα χρόνου να δούμε κολοσσούς από τον τομέα των ηλεκτρονικών να παράγουν τα δικά τους αυτοκίνητα και όπως δείχνουν τα πράγματα έως τώρα η Xiaomi θα είναι η πρώτη που θα το πράξει.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν και η Apple ήταν η πρώτη εταιρία από τον χώρο των ηλεκτρονικών που εδώ και χρόνια έχει σχετιστεί με την παραγωγή αυτοκινήτων, τελικά αυτή που θα την προλάβει θα είναι η Xiaomi. Μάλιστα δεν πρόκειται για φημολογία αλλά για γεγονός που έχει ήδη προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρίας εδώ και μερικούς μήνες.

Πρόσφατα, ο Lei Jun επιβεβαίωσε και μερικές άλλες πληροφορίες διευκρινίζοντας πως προτεραιότητα της Xiaomi είναι και θα είναι πάντοτε η κατασκευή και η πώληση κινητών τηλεφώνων. Αυτό που είπε είναι πως η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με τα σήματα της εταιρίας του θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η κλεψύδρα μετρά αντίστροφα, λοιπόν, για τον πρώτο κολοσσό ηλεκτρονικών που έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της κινητικότητας λανσάροντας ιδιαίτερα δημοφιλή ηλεκτρικά πατίνια και σκούτερ. Εννοείται πως και τα αυτοκίνητα που θα δούμε να κυκλοφορούν, αρχικά στην Κίνα και αργότερα σε όλον τον κόσμο, θα είναι ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Apple έχει εγκαταλείψει τα πλάνα της για να μπει και αυτή με τη σειρά της στην αγορά αυτοκινήτου. Αν και κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορες φήμες (από την inhouse παραγωγή μέχρι και για συνεργασίες με την Hyundai, τη Nissan κ.α.), αυτή τη φορά υπάρχει ένα σοβαρό σενάριο που είναι και το επικρατέστερο. Να παρουσιάσει η Apple το πρώτο της αυτοκίνητο μέσα στο 2025.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.