ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Bugatti είναι η πιο φτηνή της αγοράς

Αυτή η Bugatti είναι η πιο φτηνή της αγοράς

Με εξαίρεση ελάχιστους κατοίκους του πλανήτη μία Bugatti είναι όνειρο θερινής νυκτός. Όχι όμως και μία με δύο τροχούς.

Του Γιάννη Σκουφή

Στις αρχές του έτους η Bugatti είχε ανακοινώσει μία συνεργασία για την κατασκευή και την διάθεση ενός ηλεκτρικού πατινιού με τα σήματα της. Και όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πατίνι βαμμένο στο χαρακτηριστικό μπλε της Chiron αλλά υπάρχουν και άλλα χρώματα όπως το ασημί και το μαύρο.

Όπως μπορείτε να δείτε έχει όλα τα αξεσουάρ και το σύνολο φωτισμού με το πίσω LED να απεικονίζει το σήμα EB, του ιδρυτή της μάρκας Ettore Bugatti. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από μαγνήσιο και για αυτό το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 16 κιλά, ενώ αναδιπλώνεται εύκολα και γρήγορα.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που μπορεί να αντέξει είναι στα 109 κιλά, ενώ ο μοτεράκι των 600 Watt έχει τρία διαφορετικά προγράμματα με τελική 30 χλμ./ώρα. Πάντως, όταν είναι πλήρως φορτισμένο (μία μπαταρία 10,4 Ah προσφέρει μέγιστη αυτονομία για 35-40 χιλιόμετρα) μπορεί να πιάσει και τα 40 χλμ./ώρα.

Τώρα, αν υποθέσουμε πως αυτό το ηλεκτρικό πατίνι ανήκει στην γκάμα της Bugatti τότε είναι πράγματι ότι φτηνότερο υπάρχει ως μεταφορικό μέσο. Εδώ να πούμε πως το ηλεκτρικό πατίνι της Bugatti πωλείται στην επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής μάρκας έναντι 1.200 δολαρίων.

Πάντως, μπορεί κανείς να το αναζητήσει και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων, όπως στο Costoc.com που ξεκινά από τα 919,99 δολάρια. Αν και υπάρχει ένα μικρό θεματάκι αφού η αποστολή περιορίζεται για την ώρα εντός των ΗΠΑ.

Παρά ταύτα, αν κάποιος ψήνεται και θέλει να ξεχωρίζει στα σοκάκια της πόλης όλο και κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο θα υπάρχει στις ΗΠΑ για να το αγοράσει και να του το στείλει. Ε, δεν είναι και λίγο να κυκλοφορεί κανείς με Bugatti και ας έχει και δύο ρόδες…