Τι μας χρειάζονται οι 300 στη Βουλή;

Newsroom Newsroom

Τι μας χρειάζονται οι 300 στη Βουλή;

Τι μας χρειάζονται οι 300 βουλευτές όταν τις περισσότερες μέρες η Bουλή συνεδριάζει με 3-4 από αυτούς;


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Όταν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών σε όλη την επικράτεια μετατρέπονται καθημερινά σε γραφεία βολέματος των πολιτών-πελατών τους και όχι σε γραφεία επίλυσης προβλημάτων περιοχών και κοινωνικών ομάδων.

Τι μας χρειάζονται οι 300 που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η Bουλή θα λειτουργούσε άψογα με 200 βουλευτές, που σε μια τέτοια περίπτωση το κέρδος θα ήταν να μείνει εκτός βουλής και η περιττή «σαβούρα» πολιτικών που μπαίνουν στη βουλή που συχνά απαξιώνουν και εξευτελίζουν με συμπεριφορές και εκφράσεις το κοινοβούλιο;

Την απάντηση θα τη δώσετε εσείς μέσα από το newsbomb.gr συμμετέχοντας με τις προτάσεις σας και τη γνώμη σας στη δημόσια συζήτηση που συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα με μοναδικό θέμα τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.

Στην Ελλάδα με τους 300 «εθνοπατέρες» αντιστοιχεί 1 βουλευτής σε 37.000 πολίτες όταν στη Γαλλία η αντιστοιχία είναι 1 βουλευτής για κάθε 187.000 πολίτες, στη Γερμανία είναι 1 βουλευτής για 137.000 πολίτες και στην Ισπανία 1 για κάθε 130.000 πολίτες.

Η Ολλανδία με πληθυσμό 16 εκατομμυρίων έχει 150 βουλευτές, όταν η Ελλάδα με πληθυσμό 10 εκατομμύρια έχει 300.

Η πρόταση για μείωση κατά 100 του αριθμού των βουλευτών περιέχεται στο βιβλίο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλα με τίτλο «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα», το οποίο βρίσκεται στα χέρια ανώτατων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων.

Για το θέμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, ο κ. Σούρλας γράφει στο βιβλίο του: «Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε συνδυασμό και με τη γεωγραφική ανακατανομή των εκλογικών περιφερειών αναμφίβολα θα συντελέσει στη μείωση του βαθμού της εξάρτησης του βουλευτή από τον πολίτη. Τα οικονομικά οφέλη από τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε μία χρονική περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγάλα. Από τη βουλή θα πρέπει να αρχίσουν οι διοικητικές μεταβολές για να καταδειχθεί στον ελληνικό λαό ότι το ζητούμενο δεν είναι οι πολλές βουλευτικές έδρες και τα προνόμια των βουλευτών. Γι' αυτό έστω και τώρα, πρέπει να αποφασιστεί η δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών και μάλιστα ομόφωνα».

Αυτή είναι η πρόταση που παρουσιάζει για αυτή την εβδομάδα το newsbomb.gr περιμένοντας τις δικές σας απόψεις και θέσεις, οι οποίες θα δημοσιεύονται αμέσως βάζοντας όλοι ένα στόχο μπροστά μας, την αλλαγή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Κορονοϊός-Περού: Ποινική ασυλία σε στρατιωτικούς που επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού

06:00

Μένουμε Σπίτι: Ήρθε η ώρα να μάθεις Κορεάτικα με την βοήθεια των BTS

05:40

Διατροφή στην καραντίνα: Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

05:30

Πώς αντέδρασε η Χρηστίδου όταν τη σταμάτησαν Αστυνομικοί για έλεγχο λόγω των περιοριστικών μέτρων

05:20

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου

05:00

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο «άγνωστου τύπου»

04:30

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

04:00

Το Globe Theatre του Λονδίνου παρουσιάζει έργα του Σαίξπηρ μέσω live streaming

02:50

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000

02:40

Η έκκληση της Υβόννης Μπόσνιακ μέσα από τα social media: «Σώστε μια ζωή...» (photos)

02:40

Έτσι θα αποκτήσεις περισσότερους Instagram followers

02:20

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ

02:00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved