ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: «Δείτε τις κάμερες, δεν το έκανα εγώ» - Αθώος δηλώνει ο 58χρονος

Ερυθρός Σταυρός δράστης
Mega

Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο από το θάνατο ενός 76χρονου που ήταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, όταν ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο τράβηξε το καλώδιο του οξυγόνου

Όταν το προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός διαπίστωσε στις 00.12 της Πέμπτης (08/04) ότι έχει βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα του 76χρονου Ε.Σ. δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο 76χρονος διασωληνωμένος ήταν σε καταστολή και οι νοσηλευτές γνώριζαν ότι ήταν αδύνατο να έχει βγάλει εκείνος από την πρίζα τη συσκευή οξυγόνου. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς υποψιάστηκαν ότι το τραγικό συμβάν οφείλεται σε «ανθρώπινο χέρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο 58χρονος δράστης δεν είχε βγάλει απλά την πρίζα αλλά είχε βγάλει από τη βάση του και το σωλήνα αερισμού, ενώ είχε αναποδογυρίσει και την οθόνη του αναπνευστήρα. Οι πράξεις του δείχνουν, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα σταματήσει η λειτουργία του μηχανήματος υποστήριξης του 76χρονου.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο 58χρονος δηλώνει αθώος για το περιστατικό και ζητά να χρησιμοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ χθες, τα δακτυλικά του αποτυπώματα του βρέθηκαν πάνω στην συσκευή.

«Τι σχέση έχω εγώ να τραβήξω μία πρίζα και να πάρω τη ζωή από κάποιον άνθρωπο. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή που μου λέτε τώρα. Βρήκανε μία πρίζα τραβηγμένη. Ένας άνθρωπος πέθανε αλλά δεν σημαίνει ότι το έχω κάνει εγώ», είπε ο 58χρονος μιλώντας στο Mega.

«Δεν έχω εγώ λόγο να κάνω τέτοιες βλακείες. Εδώ υπάρχουν κάμερες, υπάρχουν τα πάντα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του 58χρονου:

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θύμα, 76 ετών, είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου και κατέληξε βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ.

Την Πέμπτη το βράδυ, το μόνιτορ έδωσε συναγερμό και οι δύο δευτερεύουσες γιατροί πήγαν στο θάλαμο. Είδαν ευθεία γραμμή στις ζωτικές λειτουργίες και ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ.

Ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Ο αναπνευστήρας βρισκόταν εκτός μπρίζας και αναποδογυρισμένος. Λειτουργούσε με την μπαταρία του, αλλά ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο ασθενής δεν τα κατάφερε και οι γιατροί βλέποντας το χώρο ειδοποίησαν τη διοίκηση και εκλήθη η Αστυνομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Του έριξαν τη «χαριστική βολή στο κεφάλι» - Μισθωμένους εκτελεστές βλέπει η ΕΛΑΣ