ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Ερυθρός Σταυρός: «Πέταξε και την οθόνη του αναπνευστήρα» - Έτσι έδρασε ο 58χρονος

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
Η έρευνα συνεχίζεται
Intime News

Όταν το προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός διαπίστωσε στις 00.12 της Πέμπτης ότι έχει βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα του 76χρονου Ε.Σ. δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο 76χρονος διασωληνωμένος ήταν σε καταστολή και οι νοσηλευτές γνώριζαν ότι ήταν αδύνατο να έχει βγάλει εκείνος από την πρίζα τη συσκευή οξυγόνου. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς υποψιάστηκαν ότι το τραγικό συμβάν οφείλεται σε «ανθρώπινο χέρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο δράστης δεν είχε βγάλει απλά την πρίζα αλλά είχε βγάλει από τη βάση του και το σωλήνα αερισμού, ενώ είχε αναποδογυρίσει και την οθόνη του αναπνευστήρα. Οι πράξεις του δείχνουν, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα σταματήσει η λειτουργία του μηχανήματος υποστήριξης του 76χρονου.

Δύο ψυχίατροι εξέτασαν -μετά το θάνατο του 76χρονου- τον 58χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο στο διπλανό κρεβάτι. Εκείνος έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ο δράστης έχει ακόμα συμπτώματα κορονοϊού και για το λόγο αυτό δεν έχει εξεταστεί ακόμα από τους αστυνομικούς. Δεν είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς υγείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον φυλάνε φορώντας ειδικές στολές –ολόσωμες- για τον Covid-19. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει μαζί με τον Ανακριτή για το τι μέλλει γενέσθαι».

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό: «Στο θάλαμο 235 της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορονοϊό ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Ε.Σ., όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και περί την 00:12 ώρα της 08-04-2021 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά την προσπάθεια τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.

Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και από προφορική ενημέρωση ανευρέθη αποτύπωμα του S.M. στη συσκευή του αναπνευστήρα».

O 58χρονος συνελήφθη, ωστόσο, ήταν αδύνατο να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, καθώς νοσεί από κορονοϊό. Έτσι φυλάσσεται από τις αστυνομικές δυνάμεις στο νοσοκομείο.

Αυτή δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί το 2006 για πρόκληση σωματικών βλαβών διότι συμμετείχε σε συμπλοκή και το 2019 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πήραν καταθέσεις από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.