ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το «γλωσσάρι» των ντίλερ της Μυκόνου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τα «μεγάλα κεφάλια» - Πλούσιο «πελατολόγιο»

Το «γλωσσάρι» των ντίλερ της Μυκόνου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τα «μεγάλα κεφάλια» - Πλούσιο «πελατολόγιο»
Ένα από τα μέλη είναι ντελιβεράς στο επάγγελμα και είχε αναλάβει τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατων, οι οποίοι πλήρωναν αδρά. 
AP

Κωδικές ονομασίες χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που «ξηλώθηκε» στο νησί των ανέμων.

Και αυτό γιατί ήξεραν ότι μπορεί να παρακολουθούνται από τη Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία είχε «μετακομίσει» -υπό άκρα μυστικότητα- από την Αθήνα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν οι ντίλερ έλεγαν «πράσινο» εννοούσαν το χασίς, όταν έλεγαν «κριστάλ» εννοούσαν την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και όταν έλεγαν «άσπρο» εννοούσαν την κοκαΐνη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από εδώ και πέρα η Δίωξη Ναρκωτικών θα προσπαθήσει να αναζητήσει τους προμηθευτές των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι παραμένουν πρόσωπα-μυστήριο. Όπως λένε από την ΕΛ.ΑΣ., θα γίνει προσπάθεια, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των μηνυμάτων που αντάλλασσαν το προηγούμενο διάστημα, να εντοπιστούν τα «μεγάλα κεφάλια». Αυτός είναι ο λόγος που ζητήθηκε η άρση του απορρήτου για να «επιστρατευτεί» ο κοριός της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις άντρες αλβανικής καταγωγής, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μυκόνου. Στο «πελατολόγιό» τους βρίσκονταν άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν διπλάσια τιμή για να λάβουν «καλύτερες υπηρεσίες», όπως η άμεση παράδοση του «προϊόντος» και η «καλή ποιότητα».

Το κύκλωμα έκανε… ντελίβερι τα ναρκωτικά σε… vip πελάτες. Μάλιστα, τα μέλη του κινούνταν σε κλαμπ, τουριστικά σοκάκια και πολυτελή ξενοδοχεία, πουλώντας κοκαΐνη, κάνναβη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Ένα από τα μέλη είναι ντελιβεράς στο επάγγελμα και είχε αναλάβει τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατων, οι οποίοι πλήρωναν αδρά.

Οι τιμές της εγκληματικής οργάνωσης ήταν «τσουχτερές» Ενδεικτικό είναι ότι πουλούσαν 150 ευρώ το ένα γραμμάριο κοκαΐνης, όταν η μέση τιμή της "λευκής κυρίας" στην Αθήνα είναι τα 80 ευρώ το γραμμάριο.

Από την έρευνα αποκρυπτογραφήθηκε ο ρόλος των μελών του κυκλώματος.

Ο 27χρονος ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο διευθύνων της οργάνωσης, επιφορτισμένος με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, νέων πελατών και τη χρηματική διαχείριση και των 25χρονου και 32χρονου, επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρόπος δράσης τους διέθετε τα εξής χαρακτηριστικά: Εκτείνετο σε όλους τους χώρους της τουριστικής δραστηριότητας όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ξενοδοχεία, σε καθημερινή βάση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών πέτρινες μάντρες, σωλήνες υδρορροής, σακιά ζωοτροφών ή τα έθαβαν στο χώμα, διέθεταν γκάμα πελατολογίου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, γεγονός που πιστοποιείται και από τις υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών ανά είδος (κοκαΐνη μέχρι και 150 ευρώ το γραμμάριο, MDMA μέχρι και 80 ευρώ το γραμμάριο, ακατέργαστη κάνναβη μέχρι και 20 ευρώ το γραμμάριο)
χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες για την ταχεία εξυπηρέτηση των πελατών διακίνηση από το ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης (τον 25χρονο), με το προκάλυμμα της εργασίας του ως ταχυμεταφορέας, κατοχή προς διακίνηση τριών ειδών ναρκωτικών (κοκαΐνη, MDMA , ακατέργαστη κάνναβη) για την κάλυψη μεγαλύτερης γκάμας πελατών.
Μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους πέριξ αυτών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: κοκαΐνη βάρους -15,8- γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους -7,7- γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA ) βάρους -46,1- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -693- ευρώ, μοτοσικλέτα, -4 -συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πλήθος νάιλον συσκευασιών. Από την ενεργηθείσα προανάκριση, έχουν ήδη πιστοποιηθεί 40 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κοκαΐνης, Μ DMA και ακατέργαστης κάνναβης) από τους συλληφθέντες σε τρίτα άτομα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την αποκάλυψη τυχόν και άλλων συνεργών τους καθώς και των προμηθευτών τους.

Επιπρόσθετα, ο 27χρονος και ο 32χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ο 25χρονος έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.