ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λιγνάδη: Εντάσεις, αντεγκλήσεις και συνεχείς διακοπές - Όλα όσα έγιναν

Δίκη Λιγνάδη: Εντάσεις, αντεγκλήσεις και συνεχείς διακοπές
Ένταση με διαξιφισμούς στη δίκη Λιγνάδη
Intime News

Με εντάσεις, αντεγκλήσεις και συνεχείς διακοπές συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο συνήγορος του φερόμενου ως πρώτου θύματος του σκηνοθέτη έθεσε θέμα στο δικαστήριο σχετικά με τις ερωτήσεις που υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας προς τον μάρτυρα, κάνοντας λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να να εγκαλέσει το δικαστήριο και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» είπε ο Γιάννης Βλάχος.

Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα μετά τις ερωτήσεις του κ. Κούγια προς το μάρτυρα σχετικά με τη Jeff Montana, μάρτυρα που έχει προταθεί να καταθέσεις από την πολιτική αγωγή.

Κούγιας: Τελικά τι είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff…

Μάρτυρας: Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…

Κούγιας: Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;

Βλάχος: Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να μην επαναληφθούμε. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Έπειτα από διακοπή του δικαστηρίου για τρίτη φορά μέσα στην ημέρα, ο μάρτυρας και μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε το εξής: «Η υπεράσπιση έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα όπου θέλει να ισχυρισθεί ότι είμαι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Εγώ δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Αυτό».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο συνήγορος του πρώτου μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος διέκοψε αρκετές φορές τη διαδικασία, ζητώντας και την απαγόρευση ερώτησης του Αλέξης Κούγια, με το σκεπτικό ότι δεν αφορά το επίδικο ζήτημα.

Η υπεράσπιση εξέτασε το μάρτυρα, με στόχο -όπως ανέφερε- να καταδείξει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα οργανωμένης ομάδας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από την προσωπικότητα του πρώτου καταγγέλλοντος.

Βλάχος: Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα. Γίνονται παραπλανητικές ερωτήσεις σε έναν άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει, καταγγέλλοντας σκάνδαλα που βυσσοδομούν και που η ελληνική κοινωνία γνώριζε και αποσκοπούσε. Και αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική δικαιοσύνη αντί να τον προστατεύσει, τον αφήνει να τον χτυπάνε σαν χταπόδι. (…) Αν το ανεχτείτε βοηθάτε την ψυχική αποδόμηση του μάρτυρα. Ο μάρτυρας δεν θα δώσει άλλη απάντηση επί των προσωπικών δεδομένων του.

Κούγιας: Ποσό πληρώνατε στο ξενοδοχείο που πήγατε διακοπές;

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα. Ρωτήστε επί των περιστατικών.

Βλάχος: Δεν θα απαντήσει. Υποβάλω ένσταση.

Ο πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις και ξεκαθάρισε σχετικά με τις διαφορές μεταξύ περιστατικών στη μήνυση και στην κατάθεση στην ανακρίτρια: «Φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισο-έλεγα. Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι αλλά που τα είχα ξεχάσει. Μετά που τα εξομολογήθηκα στους φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Για αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Λιγνάδη: Άγριος καβγάς των δικηγόρων - Διέκοψε το δικαστήριο