ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας στο Newsbomb.gr: Επιτέλους εισακούστηκε το αίτημά μας - Θα χωριστεί η ήρα από το σιτάρι

Μπαλάσκας στο Newsbomb.gr: Επιτέλους εισακούστηκε το αίτημά μας - Θα χωριστεί η ήρα από το σιτάρι

Τη νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σχολίασε, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Newsbomb.gr.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια την ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε πακέτο νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας.

Αυτό προϋποθέτει κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς, δηλαδή όλες οι δυνάμεις: ΔΙΑΣ, Άμεσης Δράσης, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ θα πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην μπορεί να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν.

Το Newsbomb.gr σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον συνδικαλιστή αστυνομικό, Σταύρο Μπαλάσκα και του έθεσε το ερώτημα πως κρίνει τις νέες αποφάσεις.

«Εάν η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν παραμείνει στα λόγια και γίνει πράξη, τότε η αστυνομία και οι πολίτες θα μπορούμε επιτέλους να διαφυλάξουμε του λόγου το αληθές και την ακεραιότητα των πράξεων μας. Θα χωριστεί η ήρα από το σιτάρι! Τον εκ των προτέρων που επιτέλους εισακούστηκε το αίτημα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

«Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως θα υπάρχουν αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με την βρετανική και γαλλική αστυνομία, θα ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ προς τους αστυνομικούς για να διαγνωστεί εκ των προτέρων αν κάποιος υποψήφιος έχει ροπή προς τη βία που τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Ακόμη, το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Τέλος, ο συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση, ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί