ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα: Δολοφόνησε 18χρονη - Τον συνέλαβαν 41 χρόνια μετά

Άγριο έγκλημα: Δολοφόνησε 18χρονη - Τον συνέλαβαν 41 χρόνια μετά

O δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Δικαιοσύνη αποδόθηκε μετά από 41 χρόνια για την δολοφονία μιας 18χρονης, με την αστυνομία να οδηγείται στα ίχνη του δράστη μέσω μιας ιστοσελίδας!

Το μακρινό 1979, η Michelle Martinko βρέθηκε νεκρή σε ένα πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στις ΗΠΑ. Η άτυχη κοπέλα είχε δεχτεί πολλές μαχαιριές ενώ το πτώμα της εντοπίστηκε στο όχημά της.

Η άτυχη Michelle είχε μαχαιρωθεί πάνω από 10 φορές με την οικογένειά της να την αναζητά για αρκετές ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή.

Οι Αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανένα αποτύπωμα, κάτι που θα τους οδηγούσε έστω στα ίχνη του δράστη. Το μοναδικό στοιχείο τους ήταν πως το DNA στο ματωμένο ρούχο της Michelle δεν ήταν το ίδιο με τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον λεβιέ των ταχυτήτων.

Συνολικά εξετάστηκαν 60 ύποπτοι, οι οποίοι όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είτε παρουσίασαν άλλοθι ή δεν ταίριαζε το DNA τους με την κηλίδα αίματος που βρέθηκε.

Τα χρόνια πέρασαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όμως η τεχνολογοία και η δικαιοσύνη δεν... συγχωρούν.

Το 2006, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον... ιδιοκτήτη του DNA που βρέθηκε στο αυτοκίνητο μέσω ενός site το οποίο με ένα δείγμα γεννετικού υλικού μπορούσε να εντοπίσει τους πρόγονους όσων έστελναν.

Ένα από αυτά που ταίριαζαν απόλυτα ήταν του Jerry Lynn Burns, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε πως εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Michelle, ενώ καταδικάστηκε σε ισόβια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σχολεία: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι - Όλα τα μέτρα για μαθητές και δασκάλους