ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Πούλησε 20 κουτιά με... έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα και πνεύμονες στο Facebook

Φρίκη στις ΗΠΑ: Πούλησε 20 κουτιά με... έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα και πνεύμονες στο Facebook

ΗΠΑ: Μια πρώην εργαζόμενη σε νεκροτομείο πούλησε 20 κουτιά...με μέρη του σώματος σε έναν άνδρα που γνώρισε στο Facebook. Η γυναίκα από το Αρκάνσας δήλωσε αθώα στις κατηγορίες

Μια γυναίκα από το Αρκάνσας δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες ότι πούλησε κλεμμένα μέρη σώματος από πτώματα ιατρικής σχολής για 11.000 δολάρια σε έναν άνδρα από την Πενσυλβάνια που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Candace Chapman Scott κατηγορείται ότι έκλεψε κρανία, οστά και δόντια από πτώματα σε μια ιατρική σχολή και τα διοχέτευσε με το αζημίωτο σε έναν άνδρα από την Πενσυλβάνια. Η 36χρονη εργαζόταν στο Arkansas Central Mortuary Services, όπου μέρος της δουλειάς της ήταν η μεταφορά, η αποτέφρωση και η ταρίχευση λειψάνων.

Εικάζεται ότι προσέγγισε τον αγοραστή τον Οκτώβριο του 2021, προσφέροντάς του «έναν πλήρως τακτοποιημένο, ταριχευμένο εγκέφαλο».Το πρώτο της μήνυμα στο Facebook έλεγε: «Απλώς από περιέργεια, θα γνωρίζατε κάποιον στην αγορά για έναν απόλυτα διακριτικό, ταριχευμένο εγκέφαλο;»

Αν και ο αγοραστής δεν προσδιορίζεται στο ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ξεχωριστές κατηγορίες στην Πενσυλβάνια τον ονομάζουν ως Jeremy Lee Pauley, από την Ενόλα της Πενσιλβάνια. Κατά τους επόμενους εννέα μήνες, η Scott πούλησε έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα, πνεύμονες, δέρμα και εγκεφάλους μεταξύ άλλων μελών του σώματος, αναφέρει το κατηγορητήριο. Κάποια στιγμή, πούλησε ακόμη και τα υπολείμματα ενός εμβρύου με έκπτωση, γράφοντας οτι «δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα», προστέθηκε.

Η Scott, κάτοικος του Little Rock, δήλωσε αθώα σε 12 κατηγορίες, ανάμεσά τους συνωμοσία για διάπραξη απάτης μέσω ταχυδρομείου, απάτη μέσω ταχυδρομείου, , συνωμοσία για διακρατική μεταφορά κλεμμένων περιουσιών και διακρατική μεταφορά κλεμμένης περιουσίας.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνει φυλακισμένη μέχρι τη δίκη, ανέφερε η Arkansas Democrat Gazette. Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Amanda Jegley είπε στον δικαστή J. Thomas Ray ότι η κατηγορούμενη μπορεί να τραπεί σε φυγή, λόγω της προοπτικής μιας μακροχρόνιας ποινής φυλάκισης.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα… που βρίσκονται στο κατηγορητήριο είναι μοναδικά κραυγαλέα και απαράδεκτα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια σημαντική δημόσια κατακραυγή ως αποτέλεσμα αυτού», είπε. Ο δικαστής παραδέχτηκε ότι η φερόμενη συμπεριφορά είναι «σοκαριστική και διεφθαρμένη».

Οι αρχές έμαθαν για τις 16 συναλλαγές PayPal αφού έλαβαν πέρυσι καταγγελίες για τον Pauley. Κατηγορείται στην Πενσυλβάνια για πλημμέλημα για κατάχρηση πτώματος, για κακούργημα για λήψη κλεμμένης περιουσίας, για πλημμέλημα για παραλαβή κλεμμένης περιουσίας και για πλημμέλημα για διακίνηση προϊόντων από παράνομες δραστηριότητες. Παραμένει ελεύθερος με εγγύηση και η προκαταρκτική του ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου.