ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα παράπονα Βενιζέλου, η επιτροπή και τα σενάρια ανασχηματισμού

Τα παράπονα Βενιζέλου, η επιτροπή και τα σενάρια ανασχηματισμού

Τι λένε σε Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ για τον έλεγχο της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έφθασε στο σημείο να εκφράσει παράπονα και δυσαρέσκειες στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνονται οι κυβερνητικοί εταίροι σχετικώς με το κυβερνητικό έργο και τις επαφές που έχουν με εκπροσώπους των δανειστών και των εταίρων.

Τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη φορά ο κ. Αντώνης Σαμαράς απάντησε ήρεμα, νηφάλια και με προφανή διάθεση συνεργασίας. Ωστόσο για να αποφεύγονται αυτού του είδους οι «παραφωνίες» μάλλον πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της «συντονιστικής επιτροπής» για την προαγωγή του κυβερνητικού έργου. Σ’ αυτήν συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκ μέρους της Ν.Δ., οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη «Δημοκρατική Αριστερά».

Το παράδοξο είναι πως σ’ αυτήν την επιτροπή το ΠΑΣΟΚ διαθέτει περισσότερα στελέχη απ’ όσα θα προέβλεπε και μια πιθανή εκπροσώπησή του αναλόγως της κοινοβουλευτικής του δύναμης, γεγονός το οποίο σχολιάζεται τόσο στην Κ.Ο. της Ν.Δ., όσο και στη ΔΗΜΑΡ. Επιπροσθέτως, καθημερινώς εντείνεται η συζήτηση περί επικείμενης εισόδου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση με ρόλο αντιπροέδρου, μαζί με τον κ. Φώτη Κουβέλη.

Χ.Κ.Λ.